EÜ'den mezun olan öğrenciler diplomalarını düzenlenen törenle toplu olarak aldı. Atatürk Stadı'nda düzenlenen mezuniyet töreni, EÜ Spor Kulübü öğrencilerinin basketbol gösterisiyle başladı.
Törende konuşan EÜ Rektörü Prof. Dr. Cengiz Utaş, üniversitenin 14 fakülte, 5 yüksekokul, 7 meslek yüksekokulu, 5 enstitü, 5 bölüm, 13 araştırma merkezi ve bin 350 yataklı uygulama hastanesi ile hızla geliştiğini söyledi. Mezun olan öğrencilere bundan sonraki hayatlarında başarılar dileyen Utaş, " İnsan ve vatan sevgisini aklınızdan çıkarmadan, yılmadan ve usanmadan çalışmalısınız. Sizler, yeni görev alacağınız iş yerlerinde veya kurumlarda, bizler de üniversitelerde üstlendiğimiz görevleri en iyi şekilde ve layıkıyla yerine getirmek için çaba harcamalıyız" dedi. Daha sonra, dönem birincileri yaş kütüklerine plaket çaktı ve dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Tören, diplomalarını alan 3 bin 343 öğrencinin, Erciyes Üniversitesi marşını söyleyip, keplerini havaya fırlatması ve havai fişek gösterisiyle sona erdi.