İlkay-Halit Kazancı çiftinin 3 çocuğundan en büyüğü olan Hamza Kazancı, stres yapmadan düzenli bir şekilde çalışarak ve elinden geldiğince sosyal etkinliklere iştirak ederek sınava hazırlandığını ve başarılı olduğunu söyledi. Fatih veya Sabancı Üniversitesi'nin bölümünü henüz kararlaştırmadığı Mühendislik Fakültesi'ne gitmek istediğini ifade eden başarılı öğrenci Hamza Kazancı, " Sınava programlı çalıştım. Son seneye bırakmadım. Spor ve sanatsal etkinliklerin yanı sıra sosyal gezilere de katıldım.

'Derslerden geri kalacağım' diye sosyal etkinliklerden vazgeçmedim. Çok çalışarak değil, programlı çalışarak başarıyı yakaladım. ÖSS'de başarılı olmak isteyen arkadaşlarımız işi baştan sıkı tutsunlar. Son seneye bırakmasınlar. Moral motivasyon çok önemli. ÖSS bir amaç değil, araçtır" dedi.

Okulu, dershanesi, ailesi ve arkadaşlarına destekleri için teşekkür eden Hamza Kazancı, böyle başarıların her zaman yakalanamadığını ve mutlu olduğunu kaydetti.

Hamza Kazancı, ÖSS Sayısal 2'de 299,349 ve ÖSS Eşit Ağırlık 2'de ise 263,384 puan aldı.

Ticaret erbabı baba ve ev hanımı annenin başarısıyla gurur duyduğu Hamza Kazancı'ya Karadeniz Özel Eğitim Kurumları Derneği Başkanı Nevzat Yüksel bir altın takarak tebrik etti.

Özel Feza Lisesi öğrencisi olup Sakarya Dershanesi'nde ÖSS'ye hazırlanan Hamza Kazancı'nın başarısı Sakarya Dershaneleri Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda kutlandı. Özel Feza Lisesi Müdürü Kemal Küçükkaya ile Sakarya Dershaneleri Müdürü Soner, Öner Hamza Kazancı'ya başarı dileklerini iletti. Babası Halit Kazancı ise, oğlunu, sarılarak tebrik etti.

Samsun'dan ilk defa ÖSS'de Türkiye birincisi çıktı.