ÖSS Sözel-2'de Bölge ve Diyarbakır birincisi olan Murat Karakuzu, dedesi Cumali Akgümüş, Birey Dershanesi Müdürü Mehmet Yılmaz ve Türkçe Öğretmeni Aydın Alp'le birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir'i ziyaret etti. Belediye Başkanı Osman Baydemir, herkesin üzerine düşen çabayı sarf etmesi gerektiğini her zaman söylediğini belirterek, " Böylece bu kenti hep birlikte daha iyiye, daha güzele kavuşturmamız mümkün. Bu genç kardeşimizin bölge birincisi olması tam da bu çağrımızın yanıtıdır" dedi.
Murat Karakuzu'nun yazları köyde çobanlık yaptığını öğrenen Baydemir, " Doğrusu ben kendi durumumu görüyorum. İlkokuldan üniversiteye kadar yazları günümüzü tarlada geçiriyorduk. Ders çalışmak bizim için zahmetli değildi. Hatta ebeveynlerimiz, işten kaçıp ders çalıştığımız için kızardı. Yaşam koşulları ne derece zahmetli olursa olsun, insan azminin elinden hiçbir şey kurtulmaz. Bu kentin morale, motivasyona ihtiyacı var. Sizler örnek olduğunuz için teşekkür ederim" diye konuştu.
Avantajlı olmayan çocuklar için karınca kararınca burs verdiklerini söyleyen Baydemir, Karakuzu'nun da bu burstan faydalanmasını sağlayacağının sözünü verdi. Marmara Üniversitesi Türkçe öğretmenliğini tercih edeceğini söyleyen Karakuzu, Başkan Baydemir'e ilgisinden dolayı teşekkür etti.