Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) yüksek rütbeli subaylar ve üst düzey yöneticiler yetiştiren Harp Akademileri Komutanlığı'nın 2006-2007 eğitim ve öğretim yılı mezunları, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, TBMM Başkanı Bülent Arınç, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın katıldığı törenle diplomalarını aldı.
Harp Akademileri Komutanlığı Atatürk Harp Oyunu ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, Türkiye'nin, yeni jeopolitik tartışmaların yaşandığı Avrasya'nın merkezinde laik ve demokratik yapısıyla bir istikrar ve denge unsuru durumunda olduğunu söyledi.
Konuşmaların ardından Harp Akademileri'ni birincilikle bitiren kurmay subaylara diploma ve ödüllerini Sezer, ikincilere Arınç, üçüncülere Büyükanıt verdi. Harp Akademileri'ni başarıyla bitiren 18 ülkeden 33 öğrenci ise diplomalarını Gönül'ün elinden aldı.
 Diploma töreni sırasında Büyükanıt'ın salondakiler tarafından uzun süre alkışlanması dikkat çekerken, Arınç'ın program sırasında zaman zaman sıkıldığı ve saçlarıyla oynadığı gözlendi.
Mezuniyet töreninde daha sonra dönem birincileri tarafından Harp Akademileri Yaş Kütüğü'ne plaket çakıldı.