Fransız sübyancının kurbanı 5 yaşındaki Enis'in babası Mustafa Kocakurt, Elysee'de görüştüğü Fransız Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin gözlerinin yaşardığını belirtti

Fransa'da 5 yaşındaki oğlu kaçırılan ve tacize uğrayan Mustafa Kocakurt, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin Elysee Sarayı'ndaki görüşmelerinde gözlerinin yaşardığını anlattı. Fransa'yı ayağa kaldıran skandalın küçük kurbanı Enis'in babası Mustafa Kocakurt, Sarkozy'nin çok iyi ve babacan birisi olduğunu belirtirken, "Beni dinlerken duygulandı ve gözlerinden yaşlar geldi. Görüşmemiz sonucu bana sözler verdi. Cumhurbaşkanımız varolan yanlış kanunları değiştirecek" dedi.

BİR TÜRK GİBİ DAVRANDI

Fransa Cumhurbaşkanı ile yaptığı görüşmeden memnun olduğunu söyleyen Kocakurt, "Bizi evimizden aldılar ve Sarkozy'nin yanına götürdüler. Sarkozy bizi bizzat karşıladı. Sohbet ettik. Tavırlarından ve konuşmasından çok üzgün olduğu belli oluyordu. Sanki cumhurbaşkanı değilmiş de bir babayla konuşuyormuşum gibi hissettim. Avrupalı gibi değil, sanki bir Türkmüş gibi hissettim. Sanki karşımda bir Türk babası vardı. Cana yakın, sakin, sempatik biri" dedi.

TECAVÜZ DEĞİL GİRİŞİM

Oğlunun tecavüze uğradığı iddialarını yalanlayan Mustafa Kocakurt, polisin zamanında müdahalesi ile kurtulduğunu açıkladı. Fransa'daki yasaların biraz farklı işlediğini ve bu nedenle meydana gelen olayın "tecavüz" şeklinde duyurulduğunu kaydeden Kocakurt, "İş olsun olmasın, deneme varsa tecavüz olarak addediliyor. Burada deneyen kişi başaramasa bile tecavüz ile yargılanıyor çünkü yasalar böyle" diye konuştu.

TÜRKİYE SAHİP ÇIKMADI

FRANSIZ hükümetinin olayın başından beri yanlarında olduğunu belirten Mustafa Kocakurt, Türkiye'den hiçbir yetkilinin kendileriyle temasa geçmemesinden yakınarak, "Konsolosumuzdan ve büyükelçimizden tek bir telefon gelmedi. Olayın üzerinden 6 gün geçtikten sonra ve Sarkozy ile görüşeceğimi öğrendikleri gün beni aradılar. İstesem Fransız vatandaşlığı alırdım ama almadım. Ama bugünden sonra düşüneceğim" açıklamasında bulundu.

Fransız sübyancıdan şok itiraflar

FRANSA'da son olarak Türk çocuk Enis'i kaçırdıktan sonra yakalanan sabıkalı sübyancı Francis Evrard, hayatı boyunca 40 kadar çocuk "tanıdığını" ve bunlardan sadece 3'ü için mahkumiyet aldığını itiraf etti. Le Parisien gazetesindeki haberde, yetkililerin küçük Enis'i taciz eden Evrard'ın bu itirafına temkinli yaklaştığı ve "40 çocuğa tecavüz edip etmediğini bugün bilmek imkansız, tecavüz dışında başka tacizler de söz konusu olabilir" görüşünde olduğu belirtildi. 61 yaşındaki Evrard'ın hapisten çıktığı 2 Temmuz'dan beri Enis dışında başka çocukları taciz edip etmediğinin araştırıldığı da ifade edilen haberde, Evrard'ın "oyun salonlarında, parklarda başka çocuklarla karşılaştım, ama yaklaşmadım" dediği kaydedildi.