Milli Eğitim Bakanlığının birinci sınıf ve anaokulu öğrencilerinin okula bir hafta önce başlaması uygulamayla, çocukların okul korkusunu yenmeleri, okula daha kolay uyum sağlamaları, öğretmen ve arkadaşlarını tanımaları amaçlanıyor.

Velilerin öğrencilerle beraber okula gelip gitmelerinin alışkanlık haline gelmemesi için sınıf ortamına zaman zaman alınması sağlanacak. Velilerin okul ortamında kaldığı sürelerde hoşça vakit geçirecekleri uygun ortamlar düzenlenecek ve okul kantinleri açık bulundurulacak. Veliler, Rehberlik ve Psikolojik Danışma servisince bilgilendirilecek.Bir haftalık programın uygulama saati, her gün 09.00-12.00 saatleri arasında 3 ders saati ve 2 dinlenme saati olacak.Hafta boyunca derslikler süslenebilecek. Sınıflar ve öğrenciler arasında sportif ve kültürel etkinlikler düzenlenebilecek. Trafik kuralları görsel ve uygulamalı olarak öğretilmeye çalışılacak. Obezite ile mücadele çerçevesinde beslenme ve kantin alışverişlerinde alınması gereken besin maddeleri anlatılacak.


Öğrenciler, ders başı yapacakları ilk gün olan 10 Eylül Pazartesi günü saat 09.00'da velileriyle okulda bulunacaklar.İlk gün tüm okul personeli veli ve öğrencilerle tanışacak. Ardından okul gezilecek. Müdür, öğretmenler odası, koridor ve tuvaletlerin kullanımı konusunda öğrenciler bilgilendirilecek.