Eyüp Aygar Anadolu Lisesi'nde düzenlenen toplantıya, Mersin merkezde görev yapan 164 okul müdürü katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, bu dönem yapılan kayıtlar sonucunda meslek liseleri ile düz liseler arasında tam istenen oransal bir dağılım olmadığını belirterek, özellikle meslek liselerine düz liselere göre daha az kayıt yapıldığını bildirdi.
" Meslek liselerini Türkiye'de olduğu gibi Mersin'de de özendirmeliyiz" diyen Ersoy, bu özendirme çalışmalarını yaparken tanıtıma çok önem verilmesi gerektiğini, böylece meslek liseleri ile genel liselerdeki yığılmaların önlenebileceğini vurguladı.
Genel olarak ilköğretim çağındaki bir öğrencinin hangi okulu ve hangi mesleği tercih edeceğini bilmesi gerektiğini ifade eden Ersoy, " İleride tercih hatası ve zaman kaybı olmaması için bu tanıtımı ve gerekli özendirmeyi yapmak gerekir. Genel olarak hem meslek liselerine hem de düz liselere verilen kontenjanların üzerinde kayıt yapmamak gerekir. Fazla yapılan öğrenci kaydı, eğitim kalitesinin düşmesine ve kaynakların boşa gitmesine sebep olur. Okulların açılmasına az bir dönem kala tüm arkadaşlarımız, elindeki kaynak ve kabiliyetlerini göz önüne alarak iyi bir eğitim-öğretim sezonu geçirilmesi için, teknolojiyi takip eden, aklın bilimin ışığından yarınlara en iyi şekilde hazırlanmak için gece gündüz durmadan ve yorulmadan çalışmaları ve sizlerin ve bizlerin çalışması gerekir" dedi.