Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Zeve Kampüsü içinde hizmet verecek olan Bahçeşehir Van Koleji, düzenlenen törenle açıldı. 2007-2008 eğitim öğretim yılında hizmet verecek olan kolejin açılış törenine Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Van Vali Vekili Mustafa Yavuz, Belediye Başkan Vekili İbrahim Koyuncu, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Ceylan, Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel ile çok sayıda davetli katıldı. Törende bir konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Van'ın 5084
Sayılı Teşvik Yasası kapsamında olduğunu, yeni eğitim öğretim yatırımları yapmak isteyenlere mevcut olan arsalarından vereceklerini belirtti. Bu konuda bütün kapıları açtıklarını, engelleri ortadan kaldırmak için gerekeni yapacağını kaydeden Bakan Çelik, bilgi toplumunda zenginlik kaynağının ağır sanayi fabrikaları, yeraltı ve yerüstü zenginlikleri olmadığını ifade etti. Çelik, bunun farkında ve şuurunda bir hükümet olduklarını, bundan dolayı eğitimi en önemli mesele olarak ilan ettiklerini kaydetti.
Bakan Çelik, 5 yıldır Türkiye'de eğitim alanında hamleler yapmak için uğraş verdiğini belirterek, " Özel eğitim, genel olarak eğitimin bir parçasıdır. Bir taraftan da özel eğitimin teşvik edilmesi, işadamlarımızın eğitim alanına kaynak ayırmaları, yatırım yapmaları sağlanmalıdır. Buna da gayret gösteriyoruz" dedi.
Binaların fiziki altyapısı, teknolojik donanım ve dokümanlarının iyi olmasının avantaj olduğunu belirten Bakan Çelik, bunların iyi öğretmen, müfredat ve öğretim yöntemleri ile birleştiği zaman gerçek anlamda eğitim olduğunu belirtti. 2004 yılında devreye soktukları yapılandırıcı eğitim modeli ile birey merkezli bir eğitim uygulandığını söyleyen Bakan Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü:
" Bahçeşehir Koleji, 'kişiye özgü öğretim modeli' diyor. Aslında aynı şeydir. Çünkü eskide öğretmen merkezli eğitim vardı. Öğrenciler pasif dinleyici konumunda not alma durumundaydılar. Öğretmenin verdiğini alma ve ezberleme durumundaydılar. Ama artık biz diyoruz ki öğrenci merkezli bir eğitim var. Birey merkezli bir eğitim var. Nasıl ki her çiçeğin farklı farklı bir bakış şekli varsa, nasıl ki her çiçek farklı şekilde su, farklı şekilde toprak ve ışık istiyorsa, biz de her yavrumuzu birer çiçek gibi
görmeliyiz. Gül yetiştirenlere mahsulü hevesle yetiştirmeliyiz. Onların kabiliyetlerini keşfedip, onları rehberlik sistemiyle çok iyi tanımalıyız ve ona göre muhatap olmayız. İşte kişiye özgü öğretim modeli budur ve soran, sorgulayan muhakeme gücü olan, analitik düşünebilen, sentez yapabilen ve bilim üretecek olan nesildir. Aksi taktirde toprak yetiştirmeye devam edeceğiz. Türkiye'de yaptığımız ve yapmaya çalıştığımız budur."
Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel ise, eğitim kurumlarını Anadolu'nun her yerine yayma kararı aldıkları belirtti. 5 yıl önce Van'da Uğur Dershanesi'ni ve şimdi de Bahçeşehir Koleji'nin 14. şubesini açtıklarını kaydeden Yücel, önümüzdeki yıllarda yatılı kısmı olmak üzere liseye kadar büyük bir kurum açacaklarını söyledi. Son yıllarda yapılan ÖSS ve OKS'de Anadolu'da öğrencilerin derece aldıklarını hatırlatan Yücel, bunun da hızla bölgede açılan özel okulların sayesinde
elde edildiğini savundu. Yücel, " Özel okullar, sadece zengin çocuklarının gideceği okullar olmamalıdır. Köy ve ilçelerde yetenekli öğrencileri tespit ederek bunlara burs vereceğiz. Zenginlik artık insana yapılan yatırımla ölçülebilir" dedi.

BAKAN ÇELİK, PLAKET YERİNE ADINA AĞAÇ DİKİLMESİNİ İSTEDİ
Konuşmaların ardından Bakan Çelik'e Uğur Eğitim Kurumları Van Temsilcisi Fırat Atlan tarafından bir plaket verilmek istendi. Bunun üzerine Bakan Çelik, tam zamanlı çalışan sektörlerden birinin de plaket üreten imalathaneler olduğunu dile getirerek, " Düzenlenen her törende insanlar durmadan birbirine plaket veriyorlar. Ben de gittiğim her yerde bana plaket yerine, bahçelerinin bir köşesinde adıma bir ağaç dikmelerini istiyorum. Sizin verdiğiniz bu plaketi kabul ediyorum. Ama üzerinde adımın yazılı olduğu
bir ağaç dikin ki, bu dünyada dikili bir ağacımız olsun. Küresel ısınmanın önüne ancak bu şekilde geçeriz" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından 2007-2008 eğitim-öğretim yılında anaokulu ve ilköğretim okulu olarak hizmet verecek olan Bahçeşehir Van Koleji'nin açılışı, Milli Eğitim Bakanı Çelik, Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel ve diğer davetliler tarafından gerçekleştirildi. Kolejin hizmet binasını da gezen Bakan Çelik, daha sonra bölgeden ayrıldı.
Anaokulu ve ilköğretim okulu olarak hizmet verecek olan 3 katlı binada 13 derslik, fen, bilgisayar ve teknoloji laboratuvarları, müzik dersliği, görsel sanatlar atölyesi, kütüphane, sinema salonu ve satranç odası bulunduğu bildirildi. Anaokuluna gidecek 3-6 yaş grubu minik öğrenciler için ise 2 katlı olan binada matematik kavramı, bilim, sanat, sosyal roller, lego, kukla ünitesi ile oyun ve drama dersliği, uyku ve televizyon odaları bulunuyor.