Tüm Türkiye'de üniversite kayıtlarının başlamasıyla birlikte kampus önleri de özel yurtların pazarlama mekânlarına dönüştü. Aralarında muhafazakâr öğrencileri hedefleyen vakıf ve derneklere ait yurtların da bulunduğu birçok özel yurt, barınma ihtiyacı olan öğrencileri kapmak için yarışıyor.

Yıldız Teknik Üniversitesi'nin kayıtları Beşiktaş'taki kampusunda yapılıyor. Üniversitenin iki kapısının önünde türbanlı kızlar tarafından el broşürleri dağıtılıyor. Kayıttan çıkan her öğrencinin eline bir broşür tutuşturuluyor.

Kampusun girişinde kapatılan Milli Gençlik Vakfı'nın devamı niteliğinde çalışmalarını yürüten Anadolu Gençlik Derneği'ne ait stant da dikkat çekiyor. Stantta hem yurt tanıtımı yapılıyor hem de burs olanakları hakkında bilgi veriliyor.

Yurdun tanıtım broşüründe iftar programı, seminerler, sohbet gibi sosyal aktivitelere de yer veriliyor. Yurdun özellikleri anlatıldıktan sonra öğrenciye ulaşılmak için iletişim adresleri alınıyor ve Kuran hediye ediliyor.

MİNİBÜSLERLE YURT GEZİSİ

Marmara Üniversitesi kayıtları ise Haydarpaşa Kampusu'nda yapılıyor. Kampusun yanındaki sokak adeta panayır alanına dönmüş durumda. Sırayla dizilmiş stantlarda, pankartlarla yurtların özellikleri anlatılıyor. Birçok özel yurdun çalışanları kapı girişlerinde el ilanları ve broşürler dağıtıyor.

Yurtların tanıtımını yapan öğrenciler, minibüslerle yurtları gezmeye götürebileceklerini anlatıyor. Ardından öğrenciler gruplar halinde yarım saat aralıklarla yurt gezilerine götürülüyor. Türbanlı öğrenciler, Burçak, Zeynep Hatun, Hz. Akşemseddin Vakfı'na ait Özel Muharrem Güleç gibi muhafazakâr kesime hitap eden yurtların broşürlerinin dağıtıldığı stantların başında duruyor.

İstanbul Üniversitesi'nin bu yılki kayıtları ise Beyazıt Kampusu'nda yapılıyor. Meydanda, yurtlar için de çok sayıda stantlar kurulu. Burada sağ kesimin yanı sıra sol görüşlü öğrencilerin stantları da yer alıyor.

Sol görüşlü öğrenciler Eminönü Belediyesi'nin kendilerinden metrekareye 110 YTL istediğini diğer stantlardan ise haftalık 30 YTL aldıklarını iddia etti.

Milliyet