Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde 800 öğrenci, harabeyi andıran Oğuzhan İlköğretim Okulu'nda eğitim görüyor. Veliler duvarları çatlayıp nem tutan, çatısı akan, kapı ve pencere camları kırık olan okulda eğitim görmeye çalışan çocuklarının, bu sağlıksız ortamdan kurtarılmalarını isterken, Milli Eğitim Müdürü, okulla ilgili işlem yapabilmek için müfettiş raporunun beklendiğini söyledi.

83 yıl önce inşa edilen 32 derslikli Oğuzhan İlköğretim Okulu, birçok kez tadilattan geçmesine rağmen artık eğitim yuvası olmaktan çıkıp harabeye dönüştü. 800 öğrencinin eğitim görmeye çalıştığı, tuvaleti de bakımsızlıktan girilemeyen binada çocukların sağlığının tehdit altında olduğunu ileri süren Okul Aile Birliği Başkanı Süleyman Gezmen, okulun derhal boşaltılmasını istedi. Binanın öğrencilerin başına çökmeden çözüm bulunması gerektiğini belirten Gezmen, ödenek olmadığı için tadilat da yapılamadığını söyledi.

AYAKTA DURMASI MUCİZE
Binanın ayakta durmasının mucize olduğunu kaydeden Gezmen, "Çocuklarımız sağlıksız bir binada eğitim yapmaya çalışıyor. Duvarlardaki çatlaklar korkutuyor. Sanki öğrencilerin üzerine yıkılacak gibi. Tuvaletler girilemeyecek kadar kötü, pencerelerde de cam kalmadı. Böyle bir eğitim yuvası olmaz. Bu okulun yerine yeni bir bina yapılmalı, çocuklarımız daha sağlıklı bir binaya taşınmalıdır" dedi.

Reyhanlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu ise, okulda ilköğretim müfettişleri tarafından inceleme yapıldığını, raporun henüz kendilerine ulaşmadığını, raporun durumuna göre hareket edeceklerini söyledi.

Hürriyet
Ferhat DERVİŞOĞLU