Önce üyeliği Harvard öğrencileriyle sınırlıydı Facebook'un. Kısa süre içinde önce Boston bölgesindeki diğer üniversitelere, sonra da ülke çapında okullara yayıldı.

BBC'nin haberine göre, 11 Eylül 2006'dan itibaren herhangi bir elektronik posta adresi olan herkesin kullanabildiği Facebook, dünyanın en çok kullanılan internet sitelerinden birine dönüştü. Sonunda sitenin başarısı dev şirketlerin de dikkatini çekti.

Wall Street Journal gazetesi, bilgisayar devi Microsoft şirketinin siteye yatırım yapmayı planladığını duyurdu. Gazete şirketin Facebook'un yüzde 5 hissesi karşılığı 300 ila 500 milyon dolar arasında bir meblağ ödemeye hazır olduğunu yazdı. Bu durumda Facebook'un değerinin 10 milyar doları bulması mümkün. Facebook ise haber hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

Halen 42 milyon aktif kullanıcısı olan Facebook, MySpace'den sonra dünyada sosyalleşme amacıyla en çok kullanılan ikinci internet sitesi. İngiltere'de ise bugün açıklanan rakamlara göre yaklaşık 6,5 milyon kullanıcıyla MySpace'i geride bırakarak, bu klasmanda ilk sıraya yükselmiş durumda.

Kurucusu Mark Zuckerberg daha önce Facebook'un bağımsız bir site olarak kalmasından yana olduğunu söylemişti. Zuckerberg geçen yıl Yahoo'nun 1 milyar dolarlık teklifini de reddetmişti. Son gelişmeler sonrasıysa Microsoft'tan sonra Google'ın da Facebook'un hisselerine talip olabileceği belirtiliyor.

Microsoft ve Google iki yıl önce Time Warner'e ait AOL şirketinin yüzde 5 hissesini almak için rekabete girişmiş, 1 milyar dolar ödeyen Google hisselere sahip olmuştu.