Okullarda su tasarrufu sağlamak amacıyla Kuşadası Lions Kulübü tarafından gerçekleştirilen "Bir Damla Suya İhtiyacımız Var" isimli kampanya Kuşadası Şehit Kaya Aldoğan Lisesi'nde düzenlenen törenle start aldı.
Şehit Kaya Aldoğan Lisesi'nde gerçekleştirilen törene Kuşadası Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Türkkan ve Kuşadası Lions Kulüp Başkanı Ahmet Gündüz ile okul yöneticileri, Lions Kulüp yönetim kurulu üyeleri ve öğrenciler katıldı. Şehit Kaya Aldoğan Lisesi Müdürü Şaban Hakbilir ve lise öğrencisi Zeynep Tunçağ, törende yaptıkları konuşmalarda küresel ısınma tehlikesine dikkat çektiler. Törende konuşan Kuşadası Lions Kulüp Başkanı Ahmet Gündüz ise Kuşadası Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptıkları işbirliği çerçevesinde Kuşadası merkezinin yanında Davutlar ve Güzelçamlı beldeleri ile bağlı tüm köylerdeki tüm okullara su tasarrufu sağlayan akıllı musluk takmaya başladıklarını söyledi. Akıllı muslukların küresel ısınmaya karşı bir mücadele olduğunu belirten Gündüz, "Amacımız çocuklarımızı küçük yaştan itibaren su kullanımı konusunda bilinçlendirmek, küresel ısınmanın dünyamızı tehdit ettiği, kuraklığın arttığı bu dönemde, Lions Kulüp olarak bir damla suya sahip çıkıyoruz" dedi.
Törende, düzenlenen kampanya çerçevesinde su tüketiminde yüzde 40 tasarruf sağlayan akıllı musluklar Kuşadası Lions Kulüp Başkanı Ahmet Gündüz tarafından, Kuşadası Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Türkkan'a teslim edildi ve sırayla musluklara takıldı. Kuşadası Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Türkkan, Kuşadası Lions Kulübü Başkanı Ahmet Gündüz'e teşekkür ederek, Lions Kulübü'n her zaman eğitime katkı yaptığına dikkati çekti.