Akbulut, "Almanya, AB içinde bilimsel ve ekonomik anlamda en gelişmiş ülkelerden biridir. Türkiye'deki üniversitelerin gelişimini, Almanya'dan gelen profesörlere borçluyuz. Bu nedenle AB'ye giriş sürecinde Türkiye, Almanya'dan kopuk olamaz" dedi.


Alman Humboldt Üniversitesi ve ODTÜ arasında başlatılan yüksek lisans eğitim programının tanıtımında, Almanya Büyükelçiliği'nde konuşma yapan Prof. Dr. Akbulut, Türkiye'nin AB'ye giriş sürecinde, Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkileri kuvvetlendirmek amacıyla yüksek lisans programına başlandığını belirtti.


Akbulut, Avrupa'nın öğrenci hareketliliğine milyonlarca Euro bütçe ayırdığını ifade ederek "Türkiye Avrupa'ya entegre olmak istiyorsa öğrencilerimiz ve bilim adamlarımız ülkeler arasında rahatça dolaşarak bilimsel araştırmalarını yapmalı" şeklinde konuştu.


Akbulut, şu an aralarında Meksikalı ve Mısırlı öğrencilerin de bulunduğu 7 öğrencinin ODTÜ'de yüksek lisans programına başladığını belirterek "İstikbalin lideri olacak gençler, bu programla, ülkeler arasındaki dostluğu pekiştirecekler. Böylece karşılıklı bilgi eksikliğini nedeniyle her iki tarafta oluşan ön yargılar da ortadan kalkacak" diye konuştu.


Alman Humboldt Üniversitesi ve ODTÜ arasında başlatılan "Sosyal Bilimler (Türk-Alman) Uluslararası Ortak Yüksek Lisans Programı" ile dünyanın her yerinden, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi ve sosyoloji dallarında eğitim gören öğrenciler, bir yıl Almanya'da bir yıl Türkiye'de eğitim görecek.


AB halklarıyla Türk halkının birbirlerini daha iyi tanımalarını amaçlayan programda, öğrencilere burs imkanı da sağlanacak.