Liseler 4 yıla çıktığı için üniversite sınavına bu yıl 500 bin öğrenci giremeyecek. Bu da adayların bir yere girme şansını yüzde 25 artıracak. Başvuru sayısı az olacağı için taban puanlarda da değişiklik olacak. Sınav 15 Haziran'da yapılacak.

***

Üniversite adayı yüzde 25 şanslı

Bu yıl üniversite adaylarının bir yere girme şansı yüzde 25 artacak Sınavda uzun boylu olanlara ve kilolulara kolaylık sağlanacak....

Üniversite Seçme Sınavı'nda öğrencileri bir dizi yenilikler bekliyor. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, bu yıl 15 Haziran'da yapılacak olan ÖSS hakkında bilgiler verdi. Liselerin 4 yıla çıkartılması nedeniyle bu yıl üniversite sınavına giren öğrenci sayısında 400- 500 bini bulan azalma olacağını ifade eden Yarımağan, " Bu yıl sınava girenler geçen yıllara göre yüzde 25 daha şanslı" dedi. 2008 yılında yapılacak sınava 1 milyon 200 bin adayın katılacağını tahmin ettiklerini söyleyen Yarımağan, başvuru sayısındaki azalmadan dolayı öğrencilerin taban puanlarında da bir değişiklik olabileceğine dikkat çekti.

ÜCRETLER DEĞİŞMEYECEK
ÖSYM Başkanı, yapılacak ÖSS'deki değişiklikleri ise şöyle sıraladı: * Sınav ücretleri artmayacak. ÖSS'ye girecek adaylar 40, ÖSS ve YDS'ye girecekler 50, sadece sınavsız geçişe başvuranlar ise 10 YTL ödeyecek. * Bir sınıfta sınava girecek öğrencinin nereye oturacağı, hangi kitapçık türünü alacağı merkezi olarak belirlenecek. * Kolçaklı sandalye bulunan, ilkokul 1'inci sınıf sıralarının bulunduğu salonlarda sınav yapılmayacak. * Uzun boylu ve kilolular uygun salonlara yerleştirilecek. * Telefon tamamen yasaklanarak, cep telefonu ile binaya gelen aday sınava alınmayacak.