İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, UKOME'nin "Sömestre tatilinde velilerden okul servis ücreti alınmayacağına" ilişkin 2006 yılında karar aldığı, İstanbul Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odasının bu kararın iptali istemiyle İstanbul 2. İdare Mahkemesinde dava açtığı anımsatıldı.

Mahkemenin, "UKOME'nin, kanunun kendisine verdiği yetki çerçevesinde aldığı yarı yıl tatilinin ücrete tabi olmadığına ilişkin kararının hukuka ve mevzuata aykırılık olmadığı yönünde karar verdiği" belirtilen açıklamada, "Bu kararla her sömestre tatilinde öğrenci velileri ile servis taşıyıcıları arasında yaşanan sömestre tatilinde ücret ödenip ödenmeyeceğine ilişkin tartışmalar karara bağlandı" denildi.

Açıklamada, bu yıl ve bundan sonraki eğitim ve öğretim dönemlerinde sömestre tatilinde öğrenci velilerinden servis ücreti alınmayacağı belirtilerek, karara uymayan servis taşıyıcıları hakkında UKOME kararı ile servis araçları yönergesine aykırı hareketten yasal işlem yapılacağı kaydedildi.

Öğrenci velileri ve servis esnafı arasında sorun yaşanmaması için hassasiyet gösterilmesi gerektiği kaydedilen açıklamada, herhangi bir sorun karşısında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün "0212-453 79 78/453 79 93" numaraları telefonları ile "topluulasim@ibb.gov.tr" ve "topluulasim1@ibb.gov.tr" şeklindeki elektronik posta adresinden bilgi alınabileceği belirtildi.