Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) meydana gelen olayda, 45 yaşındaki İdris Gökçek, üniversitede okuyan kızının türbanla derse girmesine izin vermeyen güvenlik görevlileri ile tartıştı.

Tartışmanın büyümesi üzerine Gökçek ile güvenlik görevlileri arasında kavga çıktı. Israrla kızını türbanla içeri sokmak isteyen baba Gökçek yüzüne aldığı darbe sonucu dudağından yaralandı. Polisin müdahale ettiği olay sonrası her iki taraf birbirlerinden şikayetçi oldu.

Olay bugün OMÜ Kampüsü'nde meydana geldi. YÖK Başkanı Prof. Dr.Yusuf Ziya Özcan'ın " Türbanlı öğrencileri üniversitelere alın" bildirisi üzerine 9 YÖK üyesi karşı bir bildiri yayınlayıp, " Bu emre uymak suçtur" açıklamasında bulunması hem üniversiteleri hem de öğrencileri ikiye böldü. OMÜ Rektörlüğü YÖK Kanunu'nun ek 17. maddesinde düzenleme yapılmadan türbanlı öğrencilerin derslere girişine izin vermeyeceğini dün senato kararı ile duyurmuştu. Ancak İl Müftülüğü personeli olan İdris Gökçek, bugün İlahiyat Fakültesi 1'nci sınıf öğrencisi 21 yaşındaki türbanlı kızı Şule Gökçek'i üniversiteye getirdi. Gökçek, kızının türbanla derse girmesine izin vermeyen güvenlik görevlileri ile tartıştı. Israrla kızının türbanla girmesini isteyen baba ile güvenlik görevlileri arasındaki tartışma kavgaya dönüştü. Olaya polis müdahale etti. Yüzüne aldığı darbe sonucu dudağından yaralanan İdris Gökçek, kendi otomobiliyle Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi'ne gitti. Burada yapılan müdahalenin ardından güvenlik görevlilerinden şikayetçi oldu. Güvenlik görevlileri de Gökçek'ten şikayetçi olduklarını belirtti. Her iki taraf Ataku Polis Merkezi'ne giderek ifade verdi.

Bu arada İdris Gökçek, bazı üniversitelerde türbanlı öğrencilerin girişine izin verildiğini söyleyerek, " Kızımın da türbanla derse girmesini istedim. Ancak görevliler buna izin vermedi. Beni darp edip dövdüler. Şikayetçiyim" dedi. Kızı Şule Gökçek ise, " Neden türbanla derse giremiyoruz. Bunu anlamış değiliz. Başka birşey söylemek istemiyorum" diye konuştu. Şule Gökçek yaşanan olaylardan sonra yanında getirdiği peruğunu takarak derse girdi. Konuyla ilgili soruşturma sürüyor.

Milliyet