Yakıt ücreti olarak ödediğimiz paranın yüzde 60'ını vergi olarak devlet tahsil ediyor.

Türk halkı yıllardır taşıdığı bu ağır yükten artık kurtulmak istiyor. 10 Eylül'deki eylemin nedeni de bu. Akaryakıttan alınan verginin düşürülmesi için Tüketici Dernekleri Federasyonu, " bir günlük benzin almama" eylemi başlattı.

AĞAR'DAN EYLEME DESTEK

Eyleme katılımı artırmak için Tüketici Dernekleri Federasyonu halkı bilinçlendirme toplantıları yapıyor. Bugün de başkentte halkın konuya dikkati çekildi. DYP lideri Mehmet Ağar da eyleme destek verenler arasında yer aldı. Ağar, bu hükümet döneminde Türkiye'nin, dünyanın en adaletsiz dolaylı vergileriyle karşı karşıya kaldığını savundu.

OECD ve Avrupa Birliği'nde ortalama yüzde 35-40'lar civarında olan dolaylı vergi oranlarının Türkiye'de yüzde 70'leri geçtiğini hatırlatan Ağar, " Hükümet'in ortaya koyduğu ekonomi politikası, ezilenden, çalışandan, emekten yana değildir. Türkiye'nin bu Hükümetten kurtulmasına çok zaman kalmadı" dedi.

Ağar, TÜDEF Başkanı Ali Çetin ile birlikte " Dikkat, ben dünyanın en pahalı benzinini kullanıyorum" ve " Zamlar kader değil kabul etme. 10 Eylülde akaryakıt almayacağız" yazılı çıkartmaları makam otomobiline taktı.