MHP İzmir Milletvekili Şenol Bal, MHP İzmir Kadın Kolları Başkanı Zerrin Çalışkan, Karşıyaka Kadın Kolları Başkanı Songül Gülşen, Aliağa'nın tek kadın muhtarı Selma Orhan ve yaklaşık 400 davetlinin katıldığı çayda, mahalli sanatçılar Serhat Saçlı, Aslı ve Ahmet Şahballı sahne aldı.
Ülkenin içinde bulunduğu durumu özetleyen İzmir Milletvekili Şenol Bal, kadınlara çok iş düştüğünü belirterek; " Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerini bugün Türkiye Cumhuriyeti aynen yaşıyor. Sosyal çürümeler, ekonomik kayıp ve ülkemizin içinde bulunduğu durum herkesi etkiliyor bu durumda biz kadınlara büyük görevler düşüyor. Bizler Nene Hatunların, Kara Fatmaların, Halide Ediplerin torunlarıyız. Türk kadının neler yaptığını tarih çok güzel ortaya koymuştur. Vatan hainlerinin vatanseverlerden daha çok çalıştığı bir ülke olamaz. Tam bağımsız Türkiye için vatanseverler olarak milliyetçi Türk kadınları olarak çok çalışacağız.. Bankalarımız satıldı, bütün değerli milli kaynaklarımız satıldı, topraklarımız satılıyor, tarım bitmiş durumda, işsizlik aldı başını gidiyor. Atatürk döneminde kadına verilen o değer unutuldu. Türk kadınının yükselmesi istenmiyor, toplumu ayakta tutan aile düzeni her geçen gün bozuluyor, boşanmalar artıyor, fuhuş artıyor, Türk kadınına bunlar yakışmıyor. Türk Milletinin yeniden dirilişinde kadınlar damgasını vuracaktır" şeklinde konuştu. 301. madde tartışmalarına da değinen Şenol Bal; " Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında Türklüğe hakaret tartışılıyor bu kabul edilemez 40 yıldır davamızın arkasında durduk durmaya da devam edeceğiz" dedi.
Aliağa Kadın Kolları Başkanı Hafize Kaya ise; " Biz bu topraklarda tek yürek olmuş bir milletiz. Bu durumu bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Hepimiz Kurtuluş Savaşında verilen mücadeleyi ve Türk Kadınının neler başardığını iyi biliyoruz" dedi. Mahalli sanatçıların söyledikleri şarkılarla çoşan kadınlar, MHP İlçe Başkanı Nail Kaymak'ın bizzat yaptığı çekilişte de birbirinden güzel hediyeler kazandılar.