İDO'dan yapılan yazılı açıklamada, " İstanbul trafiğine çözüm getirmek amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı " entegrasyon" uygulaması kapsamında Kabataş'ta bulunan vapur ve denizotobüs iskeleleri aktarma merkezi haline geliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, metro, otobüs ve deniz ulaşım modlarını Taksim - Kabataş füniküler sistemini birleştirerek Kabataş iskelelerinin daha etkin kullanılmasını sağlayacak" denildi.
İstanbullulara her bir seferde 10 dakikaya yakın zaman kazandıracak uygulama ile Eminönü ve Karaköy çevresindeki gemi trafığinin rahatlatılması amaçlanıyor. İki yaka arasında deniz yolunu kullanan yolcular bundan böyle Taksim, Beşiktaş, Zeytinburnu, Yenibosna, Yenikapı ve Atatürk Havalimanı gibi noktalara daha çabuk ulaşabilecek. Geçen yıla göre yüzde 50 oranında arttırılan Kabataş - Bostancı denizotobüsü seferleri ile Kabataş'tan Karaköy ve Eminönü'ne ulaşım 7 ila 12 dakika kısalacak.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Zeytinburnu - Fındıklı arasındaki tramvay hattını uzatarak Taksim - Kabataş füniküler sistemiyle bütünleştirmesi, Kabataş vapur ve denizotobüsü iskelelerini birer aktarma merkezi haline getirirken, İstanbullu hızlı ulaşımı tek bilet uygulaması ile daha ucuza getirmiş olacak. 1 Temmuz'dan itibaren İETT, İDO (Şehir Hatları Vapurları), Metro, Özel Halk Otobüsleri, Deniz Motorları ve Banliyö trenlerinde başlatılan tek biletle uygulaması ulaşımda zaman ve ulaşım entegrasyonunun sağlanması amaçlanmış, Akbil ile yapılan yolculuklarda her kontörlü geçişten sonra 90 dakika içinde 2.toplu taşıma aracı ücretsiz hale getirilmişti.
Yeni tarife dönemi ile yaz sezonunun tamamlanmasıyla sona eren Bostancı - Adalar - Kabataş denizotobüsü seferleri 3 Kasım tarihine kadar uzatılıyor. Sözkonusu seferler 3 Kasım'dan sonra sadece hafta sonları gerçekleştirilecek.
2006 - 2007 kış tarifesiyle Kabataş - Üsküdar ve Kabataş - Harem motor seferleri birleştirilerek Kabataş - Üsküdar - Harem şeklinde yapılacak. Sarayburnu'ndan Avşa - Marmara Adası seferi yapan Mavi Marmara yolcu gemisi Kasım ayının sonuna kadar haftasonu seferlerine devam edecek.
Bir diğer hat olan Avşa - Marmara ve Çınarcı - Esenköy denizotobüsü seferleri ise Eylül ayının sonuna kadar sürerken, daha önce deneme seferleri yapılan Küçüksu - Beşiktaş ve Küçüksu - Tokmakburnu hatları daimi hale getiriliyor.