Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, yap-işlet-devret modeli ile işletim hakkını özel sektöre verdiği havaalanlarına yeni bir açılım getirerek, atıl havaalanlarını kiralama yöntemi başlattı. İlk uygulamayı Zonguldak Çaycuma Havaalanı ile başlatmayı planlayan DHMİ, bunun için gerekli ihale çalışmaları başlattı.

DHMİ tarafından konuyla ilgili olarak yapılan basın açıklamasında, "Yap-İşlet-Devret konusundaki başarılarını havaalanlarının kiralanmasında da göstermek gayreti içerisinde olan kuruluşumuz, Zonguldak Çaycuma Havaalanı'nın kiralanması suretiyle işletme hakkının devri için çalışmalarını sürdürüyor" denildi.

Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"DHMİ Genel Müdürlüğü tarafından kiralanacak olan Zonguldak Çaycuma Havaalanı; yıllık 500.000 yolcu kapasiteli, 2 bin 144 metrekare terminal binası, 32 otomobil, 8 otobüs, 8 araç kapasiteli VIP otoparkına sahip. 25 Yıllığına yapılacak kiralama ile ilgili ihale, 15 Eylül 2006 Cuma günü saat 10.00 da DHMİ Genel Müdürlüğü Binasında (Konya Yolu- Etiler/ ANKARA)' nda yapılacak."