Havaalanının ihale edilmesiyle başlayan çalışmalarda pistte betonlama çalışmaları devam ediyor. Yüzde 90'a yakın bir bölümünün bittiği betonlama çalışmalarının ardından asfaltlama çalışmalarının başlayacağı kaydedildi.
Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen AK Parti Tokat Milletvekili İbrahim Çakmak, betonlama çalışmasının kısa bir süre içinde bitmesini beklediklerini söyledi. Çakmak, " Bu çalışmanın ardından pistte 8 santimetre kalınlığında asfaltlanacak. 15 Ekim tarihinde havalanın uçuş trafiğine açılmasını bekliyoruz. Bu tarih hava şartları nedeniyle birkaç gün ileriye sarkabilir. 3 ay gibi bir aradan sonra Tokatımız'da bu hizmet daha kaliteli bir şekilde verilecek. Artık havaalanımıza 90 kişilik uçaklar rahatça inebilecek" dedi.
DHMİ Tokat Meydan Müdürü Semih Bayındır, yapılan çalışmalarla pistin yaklaşık 300 metre uzatıldığını belirterek, " Betonlama çalışmasında çok az bir bölüm kaldı. Yüzde 90'ı tamamladı. Pist yaklaşık 300 metre uzatılarak bin 920 metreye çıktı. Ayrıca ek bina projesi çizildi. Ek bina ve garaj işi ihale aşamasında yapılacak. Bu pist çalışmasının içerisinde binayla ilgili bir çalışma yok" diye konuştu.
Bayındır, Atlasjet'e alternatif Pegasus Havayolları'nın fizibilite çalışmaları olduğunu, tarifeli sefer düzenlemeyi düşündüklerini sözlerine ekledi.