Bunların birincisinin İstanbul'un fethi olduğunu ve bununla gurur duyduklarını belirten Karapınar, diğerinin ise 1960 yılında yapılan ve kara leke olarak adlandırılan darbe olduğunu söyledi.
Parti binasında basın toplantısı düzenleyen Karapınar, Mart ayının önemli olaylarından olan Türk ve dünya tarihinde önemli olan İstanbul'un Fethi'nin iyi bilinmesi gerektiğini söyledi. Fethin sadece bir toprak parçasının ele geçirilmesi, bir şehrin ve ülkenin el değiştirmesi olmadığını belirterek, " Aziz milletimiz, şanlı ecdadımız gerek Anadolu topraklarını, gerek İstanbul'u ve gerekse Avrupa'nın doğusunu vatan edinirken işgalci olmamıştır. Önce gönüller fethedilmiş, sonra da hürriyet, adalet, fazilet ve medeniyet götürülmüştür" dedi.
Karapınar bu nedenle İstanbul'un Fethi'ni gençlere iyi anlatmak gerektiğini sözlerine ekledi.
İkinci konu olarak 60 darbesine değinen Karapınar, " 27 Mayıs darbesine gelince, bu olay tarihimizde demokrasiye, millet iradesine, milli egemenliğe vurulan çok ağır bir darbe olmuştur. Bu darbenin hiçbir haklılık payı ve meşruiyeti yoktur. Milletin oyuyla gelmiş bir iktidarı silah zoru ile indirmek ancak demokrasiyi içine sindiremeyenlerin başvuracağı bir yoldur" dedi.