İlçenin Yazıcı Mahallesi'nde yapımına 1 yıl önce başlanan 8 derslikli ilköğretim okulunun açılışına, Ordu Valisi Dr. Sait Vakkas Gözlügöl, AK Parti Ordu Milletvekili Hamit Taşçı, Korgan Kaymakamı Özgür Arslan, Korgan Belediye Başkanı Mahmut Ali Akkiraz, Gürpınar Belediye Başkanı Velittin Küçük, İl Genel Meclis Başkanı Celal Tezcan ve Başkan Vekili Şanser Şahin, AK Parti Korgan İl Genel Meclis üyesi Habil Bıçakcı, Korgan AK Parti İl Genel Meclis üyeleri Şükrü Börek, Ekrem Paç, belde belediye başkanları ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Törende konuşan Gürpınar Belediye Başkanı Küçük, bu yapılan okulun 3. okul olduğunu belirterek, " Daha önce 2 tane de İstanbul'da yapmıştık. Kumru İlçesi'nde Yukarı Damlalı Beldesi'nde öğrencilerin belediyenin altından eğitim gördüğünü öğrendim. Önümüzdeki yıl da orada bir okul yaptıracağız. Bunları yapmamızın nedeni, ülkemin çektiği sıkıntıların başında eğitim düzeyinin yüksek olmaması. Dünyada gelişmiş ülkelere baktığımız zaman eğitim düzeyleri yüksek ülkeler her türlü ekonomik kalkınmayı sağlamışken, eğitim düzeyleri yüksek olmayan ülkeler ciddi anlamda sıkıntı içersinde. Onun için, eğitime çok önem vermeliyiz. Çocuklarımıza ev bark araba değil, iyi bir eğitim bırakalız. Kız çocuklarımızı da okutalım" dedi.
Vali Gözlügöl ise öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında, gerçekleştirilecek her faydalı etkinliğin yüreklerine ebediyen haz vereceğini kaydederek, " Hele bu etkinlik eğitim-öğretim gibi ülkemizin ihtiyaç duyduğu 'nitelikli insan gücü' yetiştirilmesinde bizleri aydınlık geleceklere taşıma da aracı olacak, yıllar boyu bu yüce görevi sürdürmeye devam edecek bir etkinlik olursa bizi daha da mutlu eder. Sevgili öğrenciler, bir hayal kuracak ve bu hayalin peşinden gidebilecek cesaretiniz varsa, bütün hayalleriniz gerçek olabilir. Ancak cesaretinizi destekleyecek donanıma, güce ve hedeflerinize ulaşabilmek işte buradaki bu sıralardan, size sunulan bu eğitim kurumlarından maksimum seviyede faydalanmak suretiyle mümkün olur" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Yazıcı Mahallesi Muhtarı tarafından okulun yapımında emeği geçenlere birer şilt takdim edildi.
Tören sonrası Türk Halk Müziği sanatçısı Korganlı Aydın Beyoğlu, Yazıcı Mahallesi halkına muhteşem bir konser verdi.