Çamlık Nikah Sarayı önünde partililer tarafından karşılanan ve herkesle tokalaşan Erkan Mumcu, grip olması sebebiyle kimseyle öpüşmedi. Nikah töreni öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Erkan Mumcu, Ali Acar'ı çok sevdiği için rahatsız olmasına rağmen nikah törenine katıldığını söyledi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün yaptığı " Finale geldik" açıklamasını değerlendiren Mumcu, " Dervişin zikri fikridir derler. Biraz da memleketi düşünsek iyi olur. 10 milyondan fazla çocuğumuz okula başlıyor. Bu çocuklar okula başlarken ne yazık ki hiç bir şekilde bilgi edinemeyecekleri, öğrenemeyecekleri, buna rağmen çok ağır ve zorlu şartlarda yaşamaya mecbur edildikleri bir sürecin içerisine giriyorlar. Bir tarafta dünyanın en zor eğitim koşullarını veriyoruz, bir taraftan da en az bilgiyi. Yani Türkiye'nin konuşması gereken çok şey var. Milyonlarca evladımız işsiz, sokaklarda. Bir iş yapamıyor olmanın, bir işte çalışamıyor olmanın, kendi ekmeğini kendi alın teriyle kazanamıyor olmanın üzüntüsünü adeta utanç gibi yaşayan milyonlarca evladımız var" dedi.
Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın siyasete tekrar girme çalışmaları ile ilgili soruya Erkan, " O işlerden ben anlamam. Masa başı ve kapalı kapı işleri, benim anlayacağım işler değil. Benim bildiğim dil, milletin bildiği dildir. Ben o dilden anlarım. Siyaseti de böyle yaparım. Hep de öyle yaptım. Siyaseti, masa başında, kapalı kapılar ardında, mühendislik işi olarak yapanlara Allah yardım etsin, yolları açık olsun" dedi.
Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, daha sonra İbrahim Acar-Elçin Er çiftinin nikah törenine katıldı. Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci'nin kıydığı nikahta, Mumcu İbrahim Acar'ın, Denizli Valisi Gazi Şimşek de Elçin Er'in nikah şahitliğini yaptı. Gelin ve damat 3'er defa evet deyince salonda alkış koptu. Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Erkan Mumcu'ya " Siz de şahit misiniz?" diye sorunca, Mumcu'da 3 defa " Ediyoruz, ediyoruz, ediyoruz" dedi. Genç çiftin nikahının kıyılmasının ardından, Erkan Mumcu evlilik cüzdanını vermeden önce kısa bir konuşma daha yaparak, yeni çiftlere nasihatta bulundu. Evliliğin önemli bir müessese olduğunu belirten Mumcu, " Ben evlilikte şunu gördüm. Eğer evinizde mutlu olursanız, evlilik cennet gibi, mutluluk olmazsa evlilik cehennem gibi olur" dedi.
Erkan Mumcu daha sonra evlilik cüzdanını gelin Elçin Acar'a verdi. Mumcu eşi Işın Mumcu ile birlikte, yeni evli çiftlerle hatıra fotoğrafı da çektirdi.
ALTAY VAROL-SONER KARABAŞ
DENİZLİ (İHA)