Tuncay Doğaner, düzenlediği basın toplantısında, şirketin politikalarını ve ileriye dönük hedeflerini anlattı. Özel havayollarının önünün iç hatlarla açıldığını, sektörün günahıyla sevabıyla bir ilerleme kaydettiğini ve bundan en büyük kazancı tüketicinin gördüğünü anlatan Doğaner, Atlasjet Havayollarının bu yılın 8 ayında iç hatlarda 1 milyon 764 bin yolcu taşıyarak geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 95'lik büyüme kaydettiğini ifade etti.

Şirketin bu yılın 8 ayında Türkiye'de iç hatlardaki yolcunun yüzde 16'sını taşıdığını belirten Doğaner, doluluk oranlarında birinci, taşınan yolcu sayısında ise üçüncü olduklarını kaydetti. Bu yaz sezonunda 21 noktaya uçuş yaptıklarını ve bu hatlardan bazılarını talep ve rekabet nedenleriyle kapamak zorunda kaldıklarını anlatan Doğaner, bu kış sezonunda ise 15 noktaya uçacaklarını söyledi.

FİYAT POLİTİKASI

Atlasjet Havayollarının, kurulduğu günden bugüne kadar izlediği doğru fiyat politikasıyla yolcuların yüzde 1'ini veya yüzde 10'unu değil, tüm yolcuları hedef aldığını belirten Doğaner, şöyle dedi: ''Tüm yolcularımızı en emniyetli, en konforlu, en iyi hizmetle ve en uygun fiyatla uçurmayı vizyon edindik. Atlasjet uçuş güvenliği, finansal güvenlik ve toplam kalite güvenliğinden taviz vermeden uçağın tamamını en uygun fiyatla uçuracak şekilde fiyat politikasını oluşturmaktadır.

Bizden sürpriz, illüzyonist rakamlar beklemeyin. Popülizm yapmayacağız. Bu yüzden 2006-2007 kış sezonunda 59 YTL'den başlayan fiyatlar uygulanacaktır. Jetmil üyelerimize 20 Eylül-19 Ekim tarihleri arasında Ramazan ayı süresince yapacakları her tarifeli uçuşta 10 YTL'lik indirim uygulanacaktır.'' Atlasjet olarak 2007 yılından itibaren dış hatlarda da charter değil, tarifeli seferlerle operasyonlarını sürdüreceklerini kaydeden Doğaner, bu nedenle charter uçuşlarında kullanılan yaşlı ve birbirine benzemeyen uçakları 2006 ve 2007 yılında kontratlarının bitmesiyle geri vermeye başlayacaklarını ifade etti.

FİLO YENİLENİYOR

Doğaner, bunların yerine filoya 2008-2010 yılları arasında 12 adet yeni 180 kişilik Airbus alacaklarını bildirdi. Havacılık açısından 2007 yılını riskli bir yıl olarak gördüklerini ve bu yüzden charter uçuşlarında bir büyüme yapmayı düşünmediklerini belirten Doğaner, ''2007 bizim için durağan bir yıl olacak. Mevcut pozisyonumuzu muhafaza ederek yolumuza devam edeceğiz'' dedi. İç hat uçuşlarında acımasız bir rekabet yaşandığını ve bu yüzden bazı hatlardan çekildiklerini ifade eden Doğaner, ''Bizim en büyük rakibimiz THY'' dedi.