Yasaklamayı getiren havayolu şirketleri, yolcuların bilgisayarlarını sadece elektrik prizinden güç alarak kullanmasına izin veriyor. Başlatılan uygulamadan First Class ve Business yolcular etkilenmezken, ekonomik sınıfta uçan yolcular koltuklarında elektrik prizi bulunmadığı için sorunlu seyahatler geçirmeye başladı.

6 MİLYON BİLGİSAYAR

Sony marka pil hücrelerinden kaynaklanan arıza nedeniyle Dell Computer Dell, ABD Tüketici Ürünleri Güvenlik Komisyonu ve dünya çapında muadil diğer kurumlarla işbirliği yaparak, Sony tarafından üretilmiş olan yaklaşık 4.1 milyon adet Dell markalı lityum-iyon pillerin gönüllü olarak geri çağrıldığını duyurdu. Bu geri çağırma operasyonunda finansal pozisyonlar ve nakit akışı ile ilgili yıl sonu sonuçlarında herhangi bir olumsuz etkinin olmasının beklenmediğini açıklayan Dell yetkilileri, sorunlu pillerin Latitude, ınspiron ve Precision modellerinde kullanıldığını belirtti. Bu geri çağırmada tanımlanan modeller arasında yer alan dizüstü bilgisayarın sahipleri, pillerinin geri çağırma kapsamında olup olmadığını öğrenmek için mutlaka en kısa zamanda Dell'le irtibata geçip, değişiklikleri yapabilecekler. Türkiye'deki kullanıcılar geri çağırmayla ilgili olarak www.dell.com.tr adresinde yer alan servis telefonlarını arayarak, gerekli değişimle ilgili bilgi alabilecekler.

Ücretsiz değişim

DELL'in hemen ardından 1.8 milyon dizüstü bilgisayarını geri çağıran Apple, 'Sony marka pil kullanan önceki model Power PC tabanlı bazı iBook ve PowerBook'ların pillerinin güvenlik ve performans kriterlerine uymadığını fark ettik. Hiçbir Intel tabanlı bilgisayar etkilenmedi. Durum iBook ve PowerBook'lar için geçerli. Önceliğimiz etkilenmiş pillerin geri çağırımı ve ücretsiz değişimidir. Değişim programı ile ilgili tüm detayları www.apple.com.tr/pildegisim/ibookpowerbook adresinden takip edilebilir. Finansal anlamda bu geri çağırmadan dolayı etki beklememekteyiz' açıklamasını yaptı.