Afet Koordinasyon Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 240 bin hektar ormanlık alanın bulunduğu İstanbul'da, Büyükşehir Belediyesi tarafından kiralanan biri yedek üç adet CL 215 tipi amfibi tipi yangın söndürme uçağı yurtdışında bir, İstanbul dışında 14, İstanbul içinde ise 38 yangına müdahale etti. Uçaklar, yangınları söndürmek için toplam 210 saat uçarak 811 sorti yaptı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, AKOM bünyesinde sevk ve idare edilen iki uçak ilk defa geçtiğimiz yıl kiralanmıştı. Deniz, gölet ya da barajlardan 12 saniyede 5 bin litre su alan uçaklar, yangın bölgelerine yaklaşık 4 milyon litre su boşalttılar. Uçaklar 49 orman, bir havaalanı, bir sazlık alan, iki fabrika yangınına müdahale etti. Gürcistan'da çıkan orman yangınlarına müdahale eden uçaklar, İstanbul dışında da İzmir-Torbalı, Bilecik, İnegöl, İzmir-Selçuk, Bodrum-Milas, Bursa, Kaş, Datça ve Çanakkale'deki yangın söndürme çalışmalarına katıldı.
Uçaklar yangın müdahale çalışmalarının dışında İstanbul üzerinde rutin devriye uçuşları yapıyor. Bu devriye uçuşları sırasında birçok orman yangını başladığı anda müdahale edilerek söndürüldü. Uçaklar ayrıca orman yangınlarının ve Boğaz'ı kirleten gemilerin tespiti için 300 saat keşif uçuşu yaptılar. Uçaklar göreve başladıkları günden itibaren gerek söndürme gerek keşif, ve denetleme uçuşlarında 509 bin 45 saat havada kaldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi AKOM uçakları sayesinde binlerce hektar orman kül olmaktan kurtarıldı.
Doğal afet ve yangın söndürme uçakları Atatürk Havaalanı C Terminali'nin kargo bölümünde çıkan yangında, yaklaşık bir milyon litre su boşaltıldı. Anadolu'nun çeşitli bölgelerindeki orman yangınlarına müdahale eden uçaklar, Gürcistan'da 600 hektarlık alanın zarar gördüğü orman yangınının söndürme çalışmalarına katılmıştı. Yangın bölgesinde bulunmayan 135 oktan yakıtla çalışan uçaklar için Genelkurmay Başkanlığı kanalıyla Malatya Askeri Havaalanı'ndan tankerlerle Kars Havalimanı'na yakıt taşındı.
Uçakların biri eski İtalyan savaş pilotu Salvatone De Palma, diğer ise Yunanlı Vasili Papanostasyon. De Palma. Pilotların ikisi de yangın söndürme ve kurtarma eğitimi almış. Uçaklarda dört Türk pilot ve uçuş teknisyenleri görev yapıyor.
Kanada da üretilen CL 215 tipi karaya ve suya inebilen (AMFİBİ) uçaklar Amerika, Kanada, Yunanistan, Portekiz, İtalya, Macaristan'da da doğal afetler ve orman yangınlarında kullanılıyor. Uçaklar, göl, deniz, dere ve barajlardan 12-15 saniyede 5 bin litre su alıyor. Alevlere 45 metre yaklaşabilen uçaklar 5,5 saat havada kalabiliyor. Geçen sene de kiralanan uçaklar, İzmir Bayındır Mevkii, Antalya Serik'deki orman yangınlarıyla İstanbul'daki beş ayrı yerdeki orman yangınlarına müdahale etmişti.
Fotoğraf makineleri yerleştirilen uçaklar, ayrıca denizi kirleten gemileri tespit etmek amacıyla keşif uçuşları yapıyor. Uçaklar Ekim ayı sonuna kadar hizmet verecek. Kiralanan uçaklar için, (Bakım-onarım, personel giderleri, yakıt giderleri, konaklama, vergiler, gümrük işlemleri, sigorta işlemleri dahil) 4 milyon 290 bin Euro kira ödeniyor.