Trabzon Belediye Meclisi, Ekim ayı olağan toplantılarının ilki, Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu'nun başkanlığında yapıldı. Beş gün sürecek toplantıların ilk gününde açılış konuşmasını yapan Başkan Canalioğlu, belediyenin eylül ayı çalışmalarıyla ilgili meclise bilgi verdi. Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce Meclis AK Parti Grup Başkanı İsmail Kemerkaya, CHP'li Belediye Başkanı Canalioğlu'nun kayınpederi Celalettin Algan'ın büstünün Atatürk Alanı'ndaki Meydan Parkı'na dikilmesiyle ilgili olarak meclise yazılı bir soru önergesi verdi. Önergenin, büstü dikilen Dr. Celalettin Algan'ın şahsı ya da hizmetleriyle değil, büstün dikilişinde izlenen yöntemin hukuka aykırılığıyla ilgili olduğunu belirten Kemerkaya, konunun mecliste tartışılarak yasal bir zemine oturtulmasını istediklerini söyledi. Belediye Başkanı Canalioğlu da, Kemerkaya'nın önergesine yazılı olarak cevap vereceklerini kaydetti.
Daha sonra Meclis Bayındırlık ve İmar Komisyonu'ndan çıkan 729 adet dosyanın 19'u hakkında müfettişler tarafından bilgi istenmesiyle ilgili olarak Komisyon Başkanı İsmail Sağlam Meclis üyelerine bilgi verdi. Trabzon'un gibi imar sorunları birikmiş bir kentte bazı hataların olmasının doğal karşılanması gerektiğini belirten Sağlam, bilgi istenen dosya sayısının mevcut dosyaların yüzde 2,5'ine tekabül ettiğini ifade etti. Sağlam, dosyalarla ilgili istenen bilgilerin tamamlandığını ve ilgili yerlere gönderildiğini söyledi.
Gündem maddelerinin tartışılmasının ardından Belediye Başkanı Canalioğlu, bir sonraki toplantının yarın saat 14.30'da yapılacağını duyurarak toplantıyı bitirdi.
MUSTAFA USTA
TRABZON (İHA)