Geçen hafta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Ankara'nın Altındağ ilçesindeki toplantıda aday olarak gösterilecek mevcut belediye başkanlarını açıkladığı listede Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz'ın isminin yer almamasının ardından 3 kişi daha AK Parti'ye aday adaylığı başvurusu yaptı.
MHP, DSP ve DP'nin Kırıkkale belediye başkan adayını açıklamasının ardından siyasi kulisler de AK Parti'nin belediye başkan adayının kim olacağına odaklandı. Kentte mevcut Başkan Veli Korkmaz'ın dışında AK Parti'de eski Milletvekili Kemal Albayrak, İl Genel Meclisi eski Başkanı Av. Orhan Aytekin, Regaip Kurtoğlu, Halis Biçer ve Nebi Şahinli aday adayı olurken aday adayları AK Parti'nin belediye başkan adayı olmak için yoğun bir şekilde çalışıyor.
AK Parti'nin Kırıkkale'de önümüzdeki Pazar günü, geçtiğimiz haftalarda ilçe belediye başkanları için yaptığı gibi temayül yoklaması yapacağı bildirildi. Temayül yoklamasında il, ilçe ve belde yöneticileri oy kullanarak görüşlerini bildirecekler. Kentte tüm gözler Pazar günü yapılacak temayül yoklamasının ardından AK Parti'nin Kırıkkale belediye başkan adayı olacak kişiye çevrilmiş durumda.