12. dakikada İtalya'nın kullandığı kornerde kafalardan seken top Di Natale'nin önüne düştü. Bu futbolcunun şutunda Hakan'a da çarpan top Volkan'da kaldı. 24. dakikada Sabri'nin uzun pasında Hakan topu Tuncay'ın önüne indirdi. Tuncay ceza sahası dışından bekletmeden vurdu, top auta gitti. 39. dakikada sakatlanan Rüştü'nün yerine oyuna giren Volkan inanılmaz bir hata yaptı. Genç file bekçisi degaj yapmak isterken topu Gilardino'ya çarptırdı. Di Natale önünde hazır bulduğu bu ikramı boş geçmedi ve topu boş kaleye bıraktı: 1-0. 42. dakikada topu önüne alan Arda, üç kişinin arasından İbrahim Üzülmez'e nefis bir servis yaptı. Soldan kaçan Üzülmez'in yerden kestiği topu Materazzi kendi ağlarına gönderdi: 1-1. 45. dakikada Di Natale'nin pasında Gilardino sağ çaprazda Volkan'la karşı karşıya kaldı. Aşırtma vuruşunda top yandan dışarı çıktı. 50. dakikada De Rossi'nin kullandığı serbest atışta Zaccardo kale ağzında boş durumda kafayı dışarı vurdu. 52. dakikada topu önüne alan Emre seri çalımlarla soldan ceza sahasına daldı. Çaprazdan şutunda top direği sıyırıp dışarı çıktı. 55. dakikada Hakan Şükür-Arda paslaşmasında Arda içeri ortaladı. Tuncay'ın şık röveşatası az farkla auta gitti. 65. dakikada şık çalımlarla topu ceza sahasına taşıyan Arda topu İbrahim'e bıraktı. İbrahim'in arka direğe ortasında Halil vuruşunu yaptı. Ağlara gitmekte olan topu Materazzi kale ağzından çıkardı.

İtalya'da oynamak isterim

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in basın toplantısı sırasında ilginç bir olay yaşandı. İtalyan gazetecilerin Arda hakkındaki ısrarlı soruları üzerine Fatih Terim, bu futbolcuyla ilgili konuşmak yerine, futbolcunun kendisini gönderdi. Arda, dünya şampiyonu bir takıma karşı oynamanın güzel bir duygu olduğunu belirterek, 'Stilimin farklı olduğunu düşünüyorum ve Emre Belözoğlu'nu örnek alıyorum' dedi. Arda, bir gazetecinin (İtalya'da oynamak ister misin?) sorusuna, 'Tabi ki İtalya'da oynamak isterim. Hedeflerimin arasında Avrupa var. Kulübüme de maddi bakımdan büyük bir fayda sağlayacaksa İtalya'da oynamak isterim. Bunun en kısa sürede olmasını isterim' diye yanıtladı.

Elimizden kaçırdık

Terim, Çizme'deki oyundan memnun... Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, karşılaşma sonrasında düzenlediği basın toplantısında özellikle ikinci yarı istedikleri oyunu oynadıklarını belirterek, 'Ancak bu ilk yarı kötü oynadığımız anlamına gelmesin. Sadece ikinci yarı daha iyi oynadık diyorum. Bir-iki oyuncu dışında çok genç bir ekibiz. Sonuçta 4.5 ay önce dünya şampiyonu olmuş bir takıma karşı oynuyorsunuz. İkinci yarıdaki oyunumuzla İtalya'yı elimizden kaçırdık diyebiliriz' dedi. Atılan gollerle ilgili soruya da Terim, 'İki gol de aynı şekildeydi. Ancak bizim attığımız gol rakibi hataya zorlamamız sonucu geldi. İtalya'nın golü ise sahalarda ender görülen bir kaleci hatası sonucu geldi'' diye cevaplandırdı. Terim, İtalyan gazetecilerin Arda hakkındaki yorumunu sorması üzerine de, 'Arda Galatasaray'da yetişmiş U-17, U-18 Milli Takımları'nda oynamış şu anda Avrupa'nın ender oyuncularından biridir' dedi. Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in, İtalyan gazetecilerin sorularına İtalyanca cevap vermesi dikkat çekti.