İki takım da başa baş bir mücadele ortaya koyunca Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki dev maçtan gol sesi çıkmadı. Maçın en önemli iki pozisyonunda Tuncay Şanlı'nın bazuka gibi sert şutunu Runje; Ricardinho'nun bomboş durumdayken kaleye iki metreden yaptığı plaseyi de Volkan aynı güzellikte çıkardı. Bu sonuca en çok Galatasaray sevinirken, Cimbom ile Kanarya arasındaki puan farkı 4'e inmiş oldu. İki takım, 21 sezon sonra golsüz berabere kaldı..

MAÇIN 6. dakikasında Alex'in kullandığı köşe atışında ceza alanı içinde Tuncay Şanlı kafayla topu aşırdı. Arka direkte Deivid de Souza kafayla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. Ancak karşılaşmanın hakemi Vedat Yüksel, yardımcısı Alper Ulusoy'un ofsayt bayrağına uydu ve golü iptal etti. Bu pozisyona 'yer kamerasından' bakıldığında Beşiktaş savunması ile Deivid'in aynı hizada olduğu görünüyor.

KADIKÖY'de 5 yıldır kaybetmeyen Beşiktaş, geleneğini 6. seneye taşıdı ve yine mağlup olmadı. Derbide sarı kart gören Alex, Trabzon derbisi öncesinde cezalı duruma düştü. Büyük maçlarda etkisiz kaldığı için eleştirilen Alex, dün de maça ağırlığını koyamadı. İlk derbisinde yenilmeyen Zico; Ümit ve Deivid ile maça başlarken, son yılların en çok top çalan futbolcusu Aurelio'yu ve gol silahı Kezman'ı yedek bıraktı.

BEŞİKTAŞ'ta büyük umutlarla transfer edilen Delgado çok kötü bir futbol ortaya koydu. Sahaya kaptan olarak çıkan Nobre, istediği pasları alamayınca etkisiz kaldı. Fenerbahçe'de de en etkili isim olarak Önder göze çarparken, Appiah ve Tümer vasatı aşamadı. Süper Lig'de 6 haftadır yenilmeyen Fenerbahçe, mücadele hırsı ile perşembe günü UEFA Kupası'nda oynayacağı Palermo maçı öncesinde umut verdi.

Korktular

Zico da Tigana da bir puana razı olunca derbiye yakışan futbol oynanmadı. Bu sonuç en çok Galatasaray'a yaradı.

Günlerdir büyük bir heyecanla beklenen Fenerbahçe- Beşiktaş derbisinde gol sesi çıkmazken iki takımın teknik direktörü de bir puana razı görüntü sergiledi. Zico da Tigana da takımlarını tek forvetle sahaya sürdüler. Ancak Deivid ve Nobre gol pozisyonuna girmekte çok zorlandı.

Nerede iyi futbol
Özellikle maçın ilk yarısı orta saha
çekişmesi şeklinde geçti. Bu durum iki takımın taraftarları arasında da homurdanmalara neden oldu. Birbirlerinden çekinen F.Bahçe ve Beşiktaş'ın kapışmasından en kârlı çıkan takım ise beraberlik isteyen G.Saray oldu.