Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere içleri kan ağladı ve onlar yüzlerce defa Çin'e 'one minute' dediler" dedi.
Çin Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde yaşananlara tepki için İstanbul'da bir dizi programlara katılan Dünya Uygur Kurultayı Başkan Yardımcısı ve Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Seyit Tümtürk, Kayseri'ye döndü. Tümtürk'ü Kayseri Havaalanı'nda kendisini karşılayan kalabalık, ellerindeki bayraklarla slogan atarak Çin'e öfke yağdırdı. Havaalanında tur atan grup, " Türkiye uyuma Türkistan'a sahip çık" sloganı atınca Başkan Tümtürk, hemen devreye girdi. Grubu susturarak Türkiye'nin
uyumadığını ve kendilerini en iyi şekilde temsil ettiğini söyleyen Tümtürk, " Türkiye uyumadığını göstermiştir. Bu sloganı atmayın. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da bizim gibi sabahlara kadar uyumadılar. Bizim gibi içleri kan ağladı. Onlar yaptığı açıklamalarla Davos'taki 'one minute'i on defa, yüz defa daha söyleyerek güçlü tepkilerini göstermiştir" diye konuştu.
Başkan Tümtürk'ün yaptığı açıklamanın ardından grup " Yaşasın Türkiye" sloganları attı.