Gaziantep Eğitim ve Gençlik Derneği'nin 'Gençlik Programı Avrupa Gönüllü Hizmeti' kapsamında ev sahipliği yaptığı İtalyan, Polonyalı, Makedon, Alman ve İspanyol gönüllü ve stajyerler Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Münir Onat Gençlik ve Çocuk merkezindeki sosyal risk taşıyan çocuklar ve gençlerle birlikte Gaziantep kültürünü her yönüyle tanıma ve tanıtma fırsatı buldular.
Ege Sanat Merkezi ve Gaziantep Folklor Kulübü eğitmenlerinin gönüllü olarak eğittikleri Avrupalı gönüllüler Münir Onat Çocuk ve Gençlik Merkezi'nde öğrendikleri yöresel danslarımızı sergilediler.
Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Daire Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, 'Sosyal dışlanmışlık riski yaşayan, çocuk ve gençlerin topluma kazandırılması için çalışmaların başarı ile sürdürüldüğü bildirildi. Risk altında bulunan çocuk ve gençlerin eğitimi ve istihdamı konusunda hizmet veren Münir Onat Çocuk ve Gençlik Merkezi ile Gaziantep Eğitim ve Gençlik Derneğinin işbirliğinde yürütülen sosyal faaliyetlerde hedefin sağlıklı, eğitimli bir genç nesil yetiştirmek olduğu' vurgulandı.
Dış İlişkiler Daire Başkanı Muhtar Akyol 'Avrupa Gönüllü Hizmeti programıyla Gaziantep'ten 50 kadar genci Avrupa'daki gençlik merkezlerine gönderildiğini, Gaziantep Eğitim ve Gençlik Derneği'nin şimdiye kadar Avrupa'nın farklı ülkelerinden 30 genç gönüllüye ev sahipliği yaptığını' söyledi.
Akyol, 'Gelen gönüllülerimizle projenin faaliyetlerinden olan kültürler arası buluşmayı sağlamak için, Gaziantep Folklor Kulübü Türk danslarını gönül vererek öğrenen konuk öğrencilerimizle dans performanslarını sergilemek üzere, Münir Onat Gençlik Merkezi'nde buluştuk" dedi.
Konuklar tarafından çok beğeni alan Türk danslarının ardından Gaziantep Üniversitesi Konservatuar Bölümü hocaları ve ekip arkadaşları müzik ziyafeti verdiler. Gece çeşitli ülkelerden gelen yabancı gönüllülerin, kendilerine özgü dans ve müzik gösterileriyle sona erdi.
Dış İlişkiler Daire Başkanı Muhtar Akyol, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde projeyi yürüten Gaziantep Eğitim, Gençlik Derneği ve Gaziantep Folklor Kulübü'ne kentin sosyal yaşamına kattıkları değerlerden dolayı teşekkür etti.