MİAD Yönetim Kurulu Üyelerinin ev sahipliğini yaptığı gece İstanbul Holiday Inn Airport Otelde düzenlendi. İftar yemeğine Malatya Valisi Ulvi Saran, AK Parti Malatya Milletvekilleri Ömer Faruk Öz ve Mehmet Şahin, CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Tekirdağ Milletvekili Kemalettin Nalçı, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, MİAD başkanı Yunus Aktaş ile birlikte İstanbul'da ki çok sayıda Malatyalı işadamı ve kalabalık bir topluluk katıldı.
Yeni dönemde İnönü Üniversitesi'nin ihtiyacı olan; hasta yakınlarının modern ortamlarda barınabileceği MİAD Konuk Evi projesini planladıklarını anlatan Akdaş henüz protokolleri imzalanmayan projeye işadamlarının elbirliği ile hayat vereceğini bu ihtiyacın birliktelikle karşılanacağına inandığını belirtti.
Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya'nın yatırımlara açık olduğunu vurgulayarak işadamlarını yatırıma davet etti. Çakır, " Şehrin geleceğini planlayarak gelişmiş bir Malatya için çalışacağız. Sorunlarımız var birlik içinde bunları aşacağız" dedi.
İnönü Üniversitesi Rektörü Cemil Çelik ise, " Bir yıl içinde İnönü Üniversitesi'nin Türkiye üniversiteleri içinde 13. sıradan 11. sıraya yükseldi. Temel felsefemiz bölgenin ihtiyaçlarına cevap vermek bunun için yeni bölümler açıyoruz" İfadesini kaydetti.
Çelik Turgut Özal Tıp Merkezi'nin önemli bir ihtiyacı olan konuk evi projesi hakkında bilgiler vererek Malatyalı işadamlarının öncülüğünden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çelik, MİAD Konuk Evi projesi ile hasta yakınlarının çimenlerde yatmaktan kurtulacağını modern ortamlarda kalabileceklerini söyledi.
Malatya'ya yeni yatırımlar ve yeni projelerin gelmesi için çalıştıklarını söyleyen AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, yaptıkları çalışmalar hakkında katılımcılara bilgiler verdi.
CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu ve AK Parti Malatya Milletvekili Mehmet Şahin'in de İstanbul'daki işadamları ile birlikte olmaktan mutlu olduklarını ifade ettiler.
Aynı zamanda Malatyalı olan Tekirdağ Milletvekili Kemalettin Nalçı'da katılımcıları selamladı.
Malatya Valisi Mehmet Ulvi Saran, Malatya'nın birlik ve beraberlikle tüm sorunlarını çözebileceğini, yeni teşvik paketinde dördüncü bölgede olan Malatya'ya önemli yatırımlar gelmesini beklediklerini ve bunun için İstanbul'daki işadamlarının öncü olmasını beklediklerini ifade etti.