Gecenin ilk dakikalarında Etiler'deki Quente Restoran'da meydana gelen olay iddialara göre şöyle gelişti. Fenerbahçeli Colin Kazım'ın söz konusu mekana geleceği istihbaratını alan TRT magazin muhabiri Deniz Altuntaş kameraman arkadaşı ile birlikte olay yerine geldi.
Restoranda futbolcuyu gören Altuntaş kamerası ile çekim yapmak istedi. Bunun üzerine futbolcunun babası Richard masadan kalkarak muhabirin üzerine yürüdü.
Araya giren restoran görevlilerine rağmen Rodney Richard bu kez muhabire İngilizce olarak hakaret etmeye başladı. Şikayet üzere restorana gelen polis, olay yerindeki ilk çalışmasının ardından ünlü futbolcu ve sevgilisinin gitmesine izin verdi. Rodney Richard ise ifadesi alınmak üzere Levent Polis Merkezi'ne götürüldü.
Alkollü olduğu gözlenen Richard yaklaşık 1 buçuk saat süren işlemlerin ardından serbest bırakıldı. Olay sonrası karakola gelen ünlü futbolcunun avukatı Murat Arıkan çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Arıkan " Bir yanlış anlamadan dolayı böyle tatsız bir olay yaşanmış. Büyütecek bir şey yok. Konu yargıda. Sonucu hep birlikte göreceğiz" diye konuştu.
DENİZ AYAS-MEHMET ALİ BAĞ-İSTANBUL