İŞTE OLAYLARIN RÖNTGENİ
Diyarbakırspor ile Bursaspor arasında oynanan maç, 17. dakikada yoğun yabancı madde nedeniyle durduruldu.
Diyarbakırspor'un evinde ağırladığı Bursaspor kalecisi Ivankov'a maç başlamadan önce kale arkasında yabancı madde atılması sonucu maç yaklaşık 6 dakika geç başladı. Taraftarların sahaya yabancı madde atması sonucu bir gazeteci başından yaralanırken, Diyarbakırspor Kulüp Başkanı Çetin Sümer sahaya inerek taraftarları uyardı.
Stat görevlileri sürekli yaptıkları anonslarla sahaya yabancı madde atılmaması konusunda uyarı yaptı. Maçtaki gerginlik nedeniyle stat içerisinde güvenlik önlemi artırıldı.
Maç öncesinde başlayan gerginlik maç başlarken de devam etti. Bursaspor kazandığı köşe vuruşlarında tribünlerden Bursasporlu futbolculara yönelik yoğun yabancı madde atıldı. Maçın 17. dakikasında Bursaspor'un geliştirdiği atakta kazanılan korner vuruşunu kullanmak isteyen Bursasporlu oyuncuya yönelik tribünlerden yabancı madde atıldı. Yabancı maddelerden biri yan hakeme isabet etti.
Bunun üzerine orta hakem Mustafa Kemal Abitoğlu, maçı durdurarak yan hakemlerle birlikte soyunma odasına girdi. Bunun üzerine Bursasporlu oyuncular da soyunma odasına girdi. Diyarbakırsporlu futbolcular Adnan ve Tazemeta taraftarların sakin olması için operlörlerden anonslar yaptı. Yaşanan bu olayların ardından Mustafa Kamil Abitoğlu karşılaşmayı tatil ettiğini açıkladı ve Bursasporlu futbolcular bu kararın ardından Diyarbakır Atatürk Stadı'ndan ayrıldı.
STAT ÇEVRESİNDE OLAYLAR ÇIKTI
Diyarbakırspor-Bursaspor maçının tatil edilmesinden sonra stat çevresinde olaylar çıktı. Maçın tatil edilmesinin ardından bazı taraftarlar tribünlerden sahaya inmek istedi. Bunun üzerine polis, bu taraftarlara biber gazı ile müdahale etti.
Daha sonra seyircilerin stadı terk etmesi üzerine olaylar stat dışına taştı. Stat çevresindeki cadde ve sokaklarda taraftarların taşla saldırısına karşılık güvenlik güçleri biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti.