Oldukça zevkli ve pozisyonu bol geçen karşılaşmadan galibiyetle ayrılan taraf 2-0'lık skorla Trabzonspor oldu.
Trabzonspor'a galibiyeti getiren goller, karşılaşmanın 57. dakikasında Egemen Korkmaz ve 90+4. dakikasında Umut Bulut'tan geldi.
Kasımpaşa karşısında aldığı galibiyetin ardından ligdeki puanını 53'e yükselterek Beşiktaş'ı takibini sürdüren Trabzonspor, önümüzdeki hafta Eskişehirspor ile deplasmanda karşı karşı karşıya gelecek
UMUT BULUT, TEPKİ TOPLADI
Trabzonspor ile Kasımpaşa arasında oynanan maçın özellikle ilk yarısında Kasımpaşa'nın 34 yaşındaki deneyimli kalecisi Murat Şahin'in yapmış olduğu kurtarışlar, belki de sezonun en iyi performanslarından biri olarak kayıtlara geçti. Trabzonspor'da ise Umut Bulut'un kaçırdığı goller ve müsait durumda Teofilo'ya vermediği paslar hem iki oyuncu arasında tartışmalara neden oldu hem de Hüseyin Avni Aker Stadı'nı dolduran bordo-mavili taraftarların sabrını taşırdı.
Umut'a büyük bir tepki göstererek, oyuncusunu ıslıklayan Trabzonspor taraftarı; takımları soyunma odasına giderken de tepkisini ortaya koydu.
ÖZGÜÇ TÜRKALP'TAN İKİ KRİTİK KARAR!
Öte yandan karşılaşmanın 63. dakikasında oldukça kritik bir pozisyon yaşandı. Kasımpaşalı futbolcu Cenk İşler, ceza sahası içerisinde Engin'in müdahalesi sonrası yerde kaldı. Olaya yakın bir pozisyonda bulunan hakem Özgüç Türkalp, düdüğü ağzına getirdi ama penaltı noktasını işaret etmedi.
Pozisyonun devamında kontraatağa çıkan Trabzonspor, Alanzinho ile rakip ceza yayına sokulurken Barış tarafından indirildi. Hakem Özgüç Türkalp, bu pozisyon da Barış'ın son adam olmadığı yönünde kanaat bildirdi ve Barış'ı sarı kartla cezalandırıldı. Bu pozisyondan sonra hakem Özgüç Türkalp'a büyük bir itirazı olan kaleci Murat Şahin, Türkalp tarafından sarı kartla cezalandırıldı.
ENGİN SAĞ BEKTE
Kendi sahasında Kasımpaşa'yı ağırlayan Trabzonspor, kritik maçı kazanarak ligde üst sıraları takibini sürdürmeye devam etti. Serkan, Giray ve Burak'tan sarı kart cezalısı, Yattara, Ömer ve Tayfun'dan ise sakat oldukları için Kasımpaşa karşısında bu oyunculardan yararlanamayan teknik direktör Şenol Güneş, kadroda da mini bir revizyona gitti.
Kalesini her zaman olduğu gibi Onur'a teslim eden Güneş, savunma kurgusunu Egemen ve Song üzerine kurdu. Sol bekte Cale'yi görevlendiren deneyimli teknik adam, sağ bekte ise Serkan ve Ömer'in yokluğunda bir hücum oyuncusu olan Engin Baytar'ı sahaya sürdü. Orta alanda Selçuk, Colman, Gabriç ve Alanzinho'yu kullanan Şenol Güneş, hücum bölgesinde ise çift santrfor olarak Umut ve Teofilo'yu kullandı.
Kasımpaşa'da ise teknik direktör Yılmaz Vural, Trabzonspor karşısında her zaman olduğu gibi ideal kadrosunu bozmadı.
ESAS İŞÇİLİK ALANZIHNO'DAN
Ligde oldukç rahat konumunda bulunan iki takımın mücadelesi, beklenenin aksine oldukça temposuz başladı. İlk 10 dakikalık bölümü tam orta saha mücadelesi şeklinde geçen zorlu mücadelede, Trabzonspor oyunu kanatlara yayarak kalabalık Kasımpaşa orta sahasını aşmak istedi. Pozisyon açısından kısır geçen ilk 10 dakikalık bölümün ardından iki takım da ardı ardına pozisyonlar yakalamaya başladı.
Karşılaşmanın 13. dakikasında Alanzinho, kaleci Murat ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda meşin yuvarlağı ağlara gönderemedi. Bu pozisyonun ardından bir köşe vuruşu kullanan Trabzonspor, Teofilo'nun arka direkte yaptı kafa vuruşu ile bir kez daha gole yaklaştı ancak Yekta, kaleci çizgisi üzerinde topa müdahale ederek meşin yuvarlağın ağlarla buluşmasını engelledi.
UMUT SAÇ BAŞ YOLDURDU
Temponun arttığı bu bölümde Kasımpaşa da Cenk ile yüzde yüz bir golden yararlanamadı. Heyecanın her geçen arttığı zevkli karşılaşmada Trabzonspor oyunun kontrolünü eline aldı ve bu kez 19. dakikada Umut Bulut ile akıllara durgunluk veren pozisyonu gole çeviremedi. Umut'un kaçırdığı bu pozisyonda altı pas üzerinde oldukça müsait durumda bulunan Teofilo'ya pas çıkarmaması hem tribünlerde hem de bordo-mavili futbolcularda büyük şaşkınlık yarattı. İlk yarının son bölümlerinde Trabzonspor, oyunu rakip yarı alana yıksa da arzuladığı golü bulamadı ve iki takım da soyunma odasına 0-0 golsüz eşitlik ile gitti.
ARANAN KAN EGEMEN!
Karşılaşmanın ikinci yarısına baskılı başlayan Trabzonspor, oyunu kanatlara yayarak katı Kasımpaşa savunmasını aşmak istedi. Alazinho'nun önderliğinde oyunun kontrolünü eline geçiren Karadeniz temsilcisi, orta alanda oyunu tek hakimi olmasına rağmen hücum hattında beklenen varyasyonları gerçekleştiremedi. Kontraataklar ile rakip kalede etkili olmak isteyen Kasımpaşa ise Cenk ve Keller ile yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi. Maçın temposunun düştüğü dakikalarda duran top organizasyonundan 57. dakikada Egemen'in kafa vuruşu ile golü bulan Trabzonspor, rahat bir nefes aldı.
KASIMPAŞA TAKIM HALİNDE GİDİNCE...
Skor avantajını yakaladıktan sonra daha da rahat bir performans sergileyen Karadeniz temsilcisi, Umut ve Teofilo ile yakaladığı pozisyonlardan golü bulamadı. Zevkli mücadelede 1-0 mağlup duruma düşmesi rağmen oyun şablonunda bir değişikliğe gitmeyen ve kontrollü futbolunu sürdüren Kasımpaşa karşılaşmanın uzatma bölümünde bir duran top organizasyonunda kaleci Murat Şahin de olmak üzere takım halinde rakip yarı alana gitti. Duran toptan yararlanamayan Kasımpaşa, bir anda takım halinde rakip yarı alanda kaldı ve Trabzonspor üçe bir şekilde yakaladığı rakibine öldürücü darbeyi Umut Bulut ile vurdu.
MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
14. dakikada Selçuk'un ara pasında, bir anda kaleci Murat Şahin ile karşı karşıya kalan Alanzinho'nun vuruşunda, top Murat'tan döndü.
15. dakikada Cale'nin soldan ortasında, ceza alanı içinde iyi yükselen Teofilo'nun kafa vuruşunda, kaleci Murat Şahin'i geçen topu kaptan Merthan, çizgi üzerinde kafayla uzaklaştırdı.
17. dakikada Keller'in sağdan yerden pasında, altı pas içinde Cenk topa vuramayınca konuk takım mutlak bir golden oldu.
20. dakikada Gabriç'in pasında ceza alanı içi sağ çaprazındaki Umut'un şutunda, top kaleci Murat Şahin'in dizine çarparak kornere çıktı.
25. dakikada Umut'un soldan ortasında, ceza alanı içinde Cale yükseldiği topa vuramadı. Boşta kalan topu, Alanzinho'dan önce savunma uzaklaştırmayı başardı.
27. dakikada Alanzinho'nun ara pasında, ceza alanı içinde Umut'un şutunda, kaleci Murat Şahin'in bacak arasından geçerek filelere doğru giden topu Ergün uzaklaştırdı.
30. dakikada Alanzinho'nun ara pasında, Gabriç'in rakiplerine rağmen yaptığı vuruşta, kaleci Murat Şahin topu güçlükle kornere çeldi.
36. dakikada Şahin'in ceza alanı dışından sert şutunda, top kaleci Onur'un göğsüne çarparak oyun alanına döndü.
39. dakikada Colman'ın pasında ceza alanı içinde Umut'un şutunda, kaleci Murat Şahin topu kornere gönderdi.
43. dakikada Selçuk'un sağdan kullandığı serbest vuruşta, ceza alanı içindeki Colman'ın şutunda, kaleci Murat Şahin sağ köşesine doğru gelen topu kontrol etti.
44. dakikada Alanzinho'nun pasıyla ceza alanına giren Umut'un kaleci Murat Şahin ile karşı karşıya kaldığı pozisyondaki yerden şutunda, Murat yatarak tehlikeyi önledi.