Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Nevşehir Belediyesi'ne gelişi sırasında Nevşehir Belediyesi'ne ait Mehteran Bölüğü tarafından karşılandı. Ziyarette Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, yapımı Nevşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek İkibin Evler Mahallesi'ndeki 300 yatak kapasiteli yeni devlet hastanesinin proje resimlerini Sağlık Bakanı Akdağ'a sundu. Bakan Akdağ da Sağlık Bakanlığı tarafından önemsedikleri bir proje olarak değerlendirdikleri Nevşehir Belediyesi'nin bu çalışmalarını övgüye değer bulduklarını belirtti. Akdağ, belediyelerin sağlık alanındaki çalışmalara katkı sağlamasının gerek bugün ve gerekse gelecek için oldukça önem verilmesi gerekli bir çaba olduğunu dile getirdi. Bakan Akdağ, " Nevşehir Belediyesi'nin değerli başkanı, her konuda olduğu gibi sağlık alanındaki sorunları da kendi sorunu gibi ele alıp değerlendirmiştir. Halen hizmet veren ancak oldukça dar bir mekanda olduğu için yeni ve modern tesislerin kurulmasına imkanı olmayan bir merkezdeki hastanenin yerine, farklı bir yerde içerisinde tuvaleti ve banyosu olan, hizmet alan ile hizmet verenin oldukça geniş bir alanda çalışacağı oldukça modern bir hastane inşa edecek. Bu yöndeki çalışmaları bizlerde heyecan içerisinde izliyoruz" diye konuştu.
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver de, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı ilde görmekten ve misafir etmekten oldukça mutlu olduklarını belirterek, Nevşehir Belediyesi'nin yaptıracağı, modern ve çağdaş nitelikleri barındıran yeni devlet hastanesinin kentin ciddi bir sorununu çözüme ulaştıracağına inandığını belirtti. Ünver, daha sonra proje resimleri üzerinde, Nevşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak hastane binasıyla ilgili Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a bilgi verdi.
Ziyaretten sonra Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Avanos'ta üretilen çanak üzerine işlemeli çini tabağı ve dünyanın ilk barış antlaşması olarak da bilinen Kadeş Barış Antlaşması'nı sembolize eden bir plaketi Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a takdim etti.