Konya'nın Kulu ilçesine bağlı Tavşançalı beldesinde oyun oynamak için girdikleri kullanılmayan derin dondurucuda can veren yaşları 4-11 arasındaki üçü kız 4 kardeşin çobanlık yapan babasının zor şartlar altında ailesini geçindirmeye çalıştığı ortaya çıktı. Maddi durumu iyi olmayan ailenin, yakınları ve komşularının yardımlarıyla geçindiği, oyun oynamak isterken girdikleri buzdolabında can veren 4 kardeşin şimdiye kadar hiçbir oyuncağının olmadığı belirtildi. Ailenin bir süre önce Konya'nın Cihanbeyli İlçesi'nde ikamet ettiği, Kulu'dan gelen iş teklifinden sonra bu ilçeye giderek çobanlık yapmaya başladığı öğrenildi.
CENAZELER TOPRAĞA VERİLDİ
Acı olayda hayatını kaybeden Saime (4), Aynur (7), Ozan (10) ve Ebru Üçer'in (11) cenazesi, Ankara Adli Tıp Kurumu'na yapılan otopsinin ardından öğle saatlerinde amca Mustafa Üçer'e teslim edildi. Cenazeler daha sonra, Cihanbeyli İlçesi'ne bağlı Gölyazı Beldesi'nin Karakol Yaylası'na çıkarıldı. 4 kardeşin cenazeleri, yaylanın meydanında 3 traktör römorkuna konuldu. Dört küçük bedenin içine konulduğu tabutlara sarılan anne-baba ve diğer akrabalar gözyaşı dökerek sinir krizleri geçirdi. Dört evladını birden kaybeden Nazmiye ve Mehmet Üçer çifti, törende zaman zaman baygınlık geçirdi. Çocuklarının ardından ağlayan baba Mehmet Üçer, Kürtçe " Sizin olmadığınız hayatta ben ne yapacağım? Siz yoksanız hayat bana haram olur" diye ağıt yaktı.
Karakol Yaylası Camii imamının kıldırdığı cenaze namazına Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, AK Parti Konya milletvekilleri Mustafa Kabakçı, Özkan Öksüz, Orhan Erdem ile çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze namazının ardından meydandan alınan küçük cenazeler, omuzlar üzerinde Karakol Yaylası mezarlığına taşındı. Dört kardeşin naaşı burada yapılan dini törenin ardından toprağa verilirken Milletvekili Özkan Öksüz, baba Mehmet Üçer'e sarılarak kendisini teselli etmeye çalıştı. MİLLETVEKİLİ ÖKSÜZ: " ŞÜPHEYİ DOĞRULAYACAK BİR BULGUYA RASTLANMADI"
AK Parti Konya Milletvekili Özkan Öksüz, cenaze töreninde gazetecilere yaptığı açıklamada, Adli Tıp'ta yapılan işlemleri takip ettiğini belirtti ve aldığı ilk bilgilere göre, çocukların dolabın içinde havasız kalmaktan dolayı boğularak öldüklerinin belirlendiğini söyledi. Öksüz, gazetecilerin olayla ilgili şüpheler bulunduğunu hatırlatması üzerine, " Hem güvenlik güçlerinden hem Adli Tıp'tan şüpheyi doğrulayacak herhangi bir bulguya şu ana kadar rastlanmadığı bilgisini aldık. Kesin sonuç çocuklardan alınan kan ve idrar üzerine yapılacak tahlillerin sonuçlarıyla ortaya çıkacak" dedi.
Halil DURSUN / AHT