Uluslararası Basketbol Federasyonları Birliği(FIBA) Genel Sekreteri ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi(IOC) Üyesi Patrick Baumann, ülkemizin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 2010 FIBA Dünya Şampiyonası`nın, 60 yıllık dünya şampiyonaları tarihinin en başarılı organizasyonu olduğunu söyledi.
2010 FIBA Dünya Şampiyonası`nın değerlendirildiği açıklamada, FIBA Genel Sekreteri Patrick Baumann, " Gelmiş geçmiş en başarılı FIBA Dünya Şampiyonası`nı geride bıraktık." derken, " 2010 FIBA Dünya Şampiyonası`nın şu ana kadarki en çekişmeli turnuva olduğuna inanıyorum. Türkiye ile Sırbistan arasındaki Yarı Final maçı muhteşem bir ruh ve performans gösterisiydi." ifadelerini kullandı.
TV YAYINLARINDA REKOR
TV verileri de rekor seviyeye ulaşırken, 2010 FIBA Dünya Şampiyonası müsabakalarını 200 ülkeden 1 milyar izleyici takip etti. Bu rakam, Japonya`da düzenlenen 2006 FIBA Dünya Şampiyonası ve Polonya`da gerçekleştirilen 2009 Avrupa Şampiyonası`nın izleyici sayısını aşıyor.
Bu konuya değinen Patrick Baumann, " Şampiyonada oynanan üç maç Litvanya`da 2010 yılının en fazla reyting alan programı oldu ve 2010 FIFA Dünya Şampiyonası Finali`ni de geride bıraktı. Reytingler ayrıca Çin ile Yunanistan arasında oynanan grup maçını Çin`de 65 milyon kişinin izlediğini gösteriyor." dedi.
İnternet kullanıcılarının 2010 FIBA Dünya Şampiyonası`na gösterdiği ilgi de istisnai boyutlara ulaştı. Şampiyonanın resmi sitesine 30 milyon kullanıcı girerken 100 bini aşkın kişi de FIBA`nın Facebook`daki sayfasına üye oldu. Ayrıca turnuvanın Twitter`daki takipçi sayısı da ikiye katlandı.
FIBA Genel Sekreteri Patrick Baumann, ayrıca dopinge karşı mücadelenin Türkiye`deki şampiyonanın bir diğer başarısı olduğunu da vurguladı. " Bu şampiyonada basketbolun her zamankinden daha temiz olmasını sağlamak için katı bir anti-doping programı uyguladık. Turnuva boyunca 100`den fazla test uygulandı ve bugüne kadar alınan tüm sonuçlar negatif çıktı." diyen Baumann, İspanya`da düzenlenecek 2014 FIBA Dünya Şampiyonası`nın planlamalarına da başladıklarını sözlerine ekledi.
CİHAN