Bank Asya 1. Lig`in ünçüncü haftasında Samsunspor-Mersin İdman Yurdu maçında sahaya inen bir taraftar Mersin İdman Yurdu teknik direktörü Yüksel Yeşilova`yı bıçakladı. Saldırıyı gerçekleştirenin öz Ağabeyi Murat Yeşilova olduğu öğrenildi. Samsun Valisi olayın kişisel bir husumetten dolayı çıktığını açıkladı.
Olayın ardından maç iptal edildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, saldırganın, teknik direktör Yeşilova`nın ağabeyi Murat Yeşilova olarak tespit edildiğini belirterek, ``Murat Yeşilova ilk ifadesinde, bunu namus meselesi nedeniyle yaptığını söyledi`` dedi.
Murat Yeşilova`nın Adana`dan geldiği ve maçı şeref tribününde izlediğini ifade eden Aksoy, şöyle konuştu: ``Saldırgan buradan sahaya atlayarak ağabeyini 2 yerinden bıçaklamış. Şu an kendisi Canik Polis Merkezi Amirliğinde gözaltında tutuluyor. Ağabey Yüksel Yeşilova ise Samsun Gazi Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.`` Maç 1-0 Mersin İY lehine önde giderken sahaya atlayan ağabeyi Murat Yeşilova, Mersin İY teknik direktörü Yüksel Yeşilova`yı bıçakladı. 2 bıçak darbesi alan Yeşilova hastaneye kaldırıldı. Karnından ve kalçasından bıçaklanan Yeşilova`nın hayati tehlikesinin bulunmadığı doktorlar tarafından öğrenildi.
SUAT KILIÇ`TAN AÇIKLAMA
AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, ``Bu akşam yaşanan olayın ne Samsunlular, ne de Samsunsporlular ile en küçük bir ilgisi yoktur`` dedi.
Kılıç, Bank Asya 1. Lig`deki Samsunspor-Mersin İdmanyurdu maçında, Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Yüksel Yeşilova`nın, ağabeyi Murat Yeşilova tarafından bıçaklı saldırıya uğramasıyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayın tamamen aile içi bir sorun olduğunu söyledi.
Samsunspor camiası ve bütün taraftar derneklerinin, 2010-2011 sezonuna sporda centilmenlik parolasıyla başladığını hatırlatan Kılıç, ``Bu anlayışı sezon boyunca sürdürmeye de kararlılar. Yaşanan bu üzücü hadise nedeniyle Samsunspor camiasının ve taraftarlarının kesinlikle incitilmemesi ve rencide edilmemesi gerekmektedir. Tüm Samsunlular adına, futbol dünyasına ve Mersin İdmanyurdu camiasına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum`` diye konuştu.
Kılıç, benzer hadiselerin hiçbir şekilde yaşanmaması dileğinde bulunarak, bunun için ne gerekiyorsa yapılacağının altını çizdi.
AA