A Milli Futbol Takımımız EURO 2012 Grup eleme maçında deplasmanda Almanya`ya 3-0 mağlup olarak ilk mağlubiyetini aldı. Mücadeleye savunma ağırlıklı bir kadroyla çıkan Ay-yıldızlılar oyunu kendi yarı sahasında kabul edip kontratakla gol aradı. Almanlar da kontrollü bir oyunu tercih ederken Millilerimiz karşısında galibiyeti rahat elde etti. 19`da hızlı gelişen Almanya atağında Mesut Özil`in şutunu kaleci Volkan güçlükle çeldi. 42`de Lahm`ın yaklaşık 40 metreden ortaladığı topa Müller kafayı vurdu. Volkan`ın son andaki müdahalesi sonrası direkten dönen topu önünde bulan Klose kafayla tamamlayarak ilk yarının sonucunu belirledi: 1-0. 53`te Türkiye ilk tehlikeli pozisyonunu buldu. Ömer Erdoğan`ın ortasında bomboş pozisyonda kaleciyle karşı karşıya kalan Halil`in vuruşu Neuer`e çarparak kornere çıktı. 70`te Mesut`un içeriye çevirdiği topta Podolski net bir fırsattan yararlanamadı. 79`da Lahm`ın ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Mesut Özil topu filelerle buluşturdu: 2-0. 84`te Sercan rakiplerini çalımlayarak son çizgiye indi, içeriye çevirdiği topu Almanlar uzaklaştırdı. 87`de Volkan`ın uzaklaştırmak istediği top kısa düşerek Klose`de kaldı. Bu futbolcunun boş pozisyondaki vuruşu skoru belirledi: 3-0.
SEVİNMEDİ!
Karşılaşma öncesi `Türkiye`ye gol atarsan sevinir misin?` sorusuna `O an ne tepki vereceğimi bilemiyorum` karşılığını veren Mesut Özil`in, Volkan Demirel`i mağlup eden vuruşu sonrası yüzü gülmedi. Türkiye`ye karşı ilk maçına çıkan gurbetçi futbolcunun, attığı golden sonra gözlerinde sevinç ifadesi belirmedi. Tribündeki gurbetçiler Mesut`u topu her ayağına alışında ıslıkla protesto etti. Alman basını Mesut`u, Klose ile birlikte maçın en iyi oyuncusu seçti.
Azerbaycan seferi bugün
A Milli Takım Almanya maçı sonrası kamp yaptığı otelde dinlenmeye çekildi. Milliler bu sabah 11.00`de grupta oynayacakları 4. maç için Azerbaycan`a giderek burada kampa girecekler. Türkiye, Azerbaycan ile 12 Ekim Salı günü 18.00`de karşı karşıya gelecek.
Adalesi kopan Aurelio 2 ay yok
A Milli Takımın Almanya ile oynadığı mücadelede sakatlanarak oyunu terk eden Mehmet Aurelio`nun adalesinde kopuk olduğu bildirildi. Karşılaşmanın 22. dakikasında Kroos ile girdiği ikili mücadele sonrası acı içinde yere düşen ve değişikliğini talep eden Brezilya asıllı futbolcunun uzun süre sahalardan uzak kalacağı ifade edildi. Bir hava topu mücadelesinde kaleci Neuer ile çarpışan Servet`in ise burnunda çatlak oluştuğu ancak Azerbaycan maçında oynayabileceği kaydedildi.
tümgazeteler