Geniş önlem alan polis, uyarıda bulunarak grubun dağılmasını istedi. 80 kişilik grup yürüyüşünü sürdürünce polis basınçlı su ve gözyaşartıcı bomba kullanarak bunları dağıtmaya çalıştı. Göstericiler ise, polise taş atarak karşılık verdi.
2 kişi gözaltına alınırken, ilçe merkezinde dün gece başlayan olaylar devam ediyor.
Şanlıurfa'da da 27 Kasım alarmı
Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü, terör örgütü PKK'nın sözde kuruluş tarihi olan 27 Kasım'da olası eylemlere karşı alarma geçirildi.Kent merkezindeki kamu kurum ve kuruluşları, bankalar ve halkın yoğun bulunduğu noktalarda güvenlik önlemlerini üst seviyeye çıkaran polis, kentin giriş ve çıkışlarını da kontrol altında tutuyor. Birçok noktada oluşturulan uygulama noktalarında, polis özellikle yabancı plakalı araçları durdurup içinde bulunanları kimlik kontrolünden geçirdikten sonra, araçların içi ile bagajlarını didik didik arıyor.
Korsan gösteri olasılığını da göz önünde bulunduran polis, daha önce terör örgütü lehine eylemlerin yapıldığı semtlerde zırhlı araçlar ile devriye sayısını arttırıp, yayalar üzerinde kimlik kontrolü yapıyor. Öte yandan, olası eylemlere karşı sık sık telsizler aracılığı ile dikkatli olunması yönünde anonslar yapılırken, nöbet tutan polislere de çelik yelek giymeleri uyarısında bulunuluyor. Gece boyunca yapılan genel asayiş kontrolleri sırasında polis, hakkında arama kararı bulunan çok sayıda kişiyi de yakalayarak gözaltına aldı.
DHA