B.E.'ye, "Seni borcumuza karşılık aldık, para karşılığında bu işi yaptığını zannettiğimiz için birlikte olduk" diyen Abdülbakir Derak, Resul İstimihal ve Doğan Yaztirmak ile talihsiz kızı götüren Arif Çelikbaş gözaltına alındı.
Olay, geçen cumartesi gecesi Uzundere semti yakınlarındaki dağlık alanda meydana geldi. Annesinin ikinci evliliğini yapmasının ardından üvey babasıyla yaşamaya başlayan B.E., iş bulması için aile dostları 31 yaşındaki Arif Çelikbaş'dan yardım istedi. Çelikbaş, bir süre sonra 750 TL alacağını isteyen kişilerin kendisini sıkıştırması üzerine, B.E.'nin evine giderek onu iş görüştürmesine götüreceğini söyledi. Arif Çelikbaş, kızı annesinden alarak Bozyaka semtindeki işyerine götürdü, bazı kişilerle görüştürdükten sonra tekrar evine getirdi. Arif Çelikbaş akşam saatlerinde ikinci kez evine gittiği B.E.'yi alarak aynı semtteki bir başka kafeteryaya götürdü.
Arif Çelikbaş, burada buluştukları 3 kişinin otomobiline B.E.'yi de bindirerek yola çıktı. Saat 22.00 sıralarında, Uzundere yakınlarındaki dağlık alana götürülen B.E.'ye 3 kişi, otomobilde tecavüz etti. Gözyaşı döken B.E.'ye, "Seni borcumuza karşılık aldık, para karşılığında bu işi yaptığını zannettiğimiz için birlikte olduk" diyen üç kişi, daha sonra kızı saat 02.00 sıralarında Eşrefpaşa semtinde bırakarak kaçtı.
Yakındaki Eşrefpaşa Polis Merkezi'ne sığınan B.E., sık sık ağlama krizine girerek yaşadıklarını anlattı. B.E.'nin verdiği bilgiler doğrultusunda harekete geçen polis ekipleri, otomobildeki şüphelileri aramaya başladı. Bu sırada B.E.'nin olayı telefonla anlatıp yardım istediği erkek arkadaşı yanına giderken, tesadüf sonucu önünden otomobille geçen şüphelileri plakanın dikkatini çekmesi sonucu ihbar ederek yakalattı.
Gözaltına alınan ve çeşitli suçardan poliste kaydı bulunan 32 yaşındaki Abdülbakir Derak, 24 yaşındaki Resul İstimihal ve 23 yaşındaki Doğan Yaztirmak, Ahlak Büro Amirliği'ne götürüldü. Bu kişilerin verdiği bilgiler doğrultusunda B.E.'yi kendilerine getiren Arif Çelikbaş da gözaltına alındı. İşlemlerin ardından adliyeye sevkidilen şüpheliler, kendilerine B.E.'yi getiren Arif Çelikbaş'a tepki gösterdi.
Operasyonun ardından B.E. ise, Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. B.E., ifadesinin ardından ailesine teslim edildi.
Taylan YILDIRIM/İZMİR, (DHA)