Ünlü oyuncu şaşırttı. Helen Mirren " Hollywood, 18- 25 yaşındaki erkeğe ve penise tapıyor" dedi.
ABD'nin California eyaletinde aldığı ödül sırasında söz alan ünlü İngiliz oyuncu Helen Mirren, " Hollywood, 18-25 yaşındaki erkeğe ve penisine tapmaya devam ediyor" dedi.
65 yaşındaki Mirren bu açıklamaları yaptığı sıralarda, Hollywood Reporter dergisi de eğlence dünyasının en güçlü 100 kadınını ilan ettiği bir etkinlik düzenliyordu.
Helen Mirren, konuşmasında, " Bazı vasat erkek oyuncular var olmaya devam ederken, son derece parlak kadın oyuncuların profesyonel anlamda çökmesine bir hayli içerlediğini" söyledi.
Mirren, salondaki tüm başarılı ve parlak kadınlara seslenerek, kusuruna bakmamalarını istedi ve " Hollywood film sektöründe fazla bir şeyin değişmediğini" savundu.
'Dünya değişiyor'
Sanatçı, gazetecilerin kendisinden devamlı olarak " sinema dünyasında yaşı ilerlemiş kadınların içinde bulunduğu durumdan şikâyet etmesini" istediklerini; kendisinin de bu şikâyetlere tercüman olduğunu söyledi.
Mirren, " 20'lerinde, 30'larında, 40'larında durmaksızın çalışan, başarılı bir çok meslektaşının 50'lerine geldiklerinde kendilerini bir çölde bulduklarını" anlattı.
Helen Mirren, törenden önce yaptığı konuşmada ise, her şeye rağmen kadına yaklaşımda bir değişim yaşanmakta olduğunu söylemişti.
Mirren, " Benim kadar yaşlı olmanın en büyük avantajı, dünyanın nasıl değiştiğini algılayabilmek" demişti.
İngiliz oyuncunun son filmi Shakespeare uyarlaması olan The Tempest (Fırtına), ABD'de bu hafta gösterime giriyor.
Hollywood Reporter dergisinin " en güçlü 100 kadın" listesinin başında Disney/ABC televizyon grubunun başkanı Anne Sweeney geliyor.
Sohbet programı sunucusu Oprah Winfrey dördüncü sırada gelirken, Amerikalı oyuncular Angelina Jolie ve Sandra Bullock 26 ve 29. sıraları paylaştı.
Helen Mirren, Queen (Kraliçe) filmindeki rolüyle Oscar ödülüne layık görülmüştü.
Sanatçı, İngiltere'nin en başarılı oyuncuları arasında yer alıyor.
Hürriyet