yıllık santral memuresinin işten atılması, Haziran ayında reçete yolsuzluğunu soruşturmaya gelen Sağlık Bakanlığı müfettişlerinin 'bir aşk skandalı'nı rapor ettiğini su yüzüne çıkardı. Müfettişler Nevzat Koç ile Sedat Vahapoğlu'nun 9 ay önce yürüttüğü soruşturmada Acil Servis'te görevli Dr. İ.S.'nin aynı hastanede görevli 4 hemşire, 2 ebe ve bir temizlikçi ile ilişkiye girdiği iddialarını da incelediler. Müfettişler, doktor İ.S.'nin bazı bayan personelle ilişkiye girmek ya da geleceğe dönük ciddi ilişki kurmak bahanesiyle istismar ettiğini ve bunun hastanenin itibarına zarar verdiğine ilişkin rapor hazırlayarak gizli kaydıyla Valiliğe gönderdiler. Müfettişlerin 'Aşk skandalı' raporu üzerine doktor, 4 hemşire, 2 ebe köylere sürüldü. Yasemin H.'nin iş akdi ise bekletildi ve 8 Mart 2007 günü fesh edildi.

KOMPLO Hemşire ve ebe arkadaşlarının evli ve çocuk sahibi olduğu için konuşamadığını belirten Yasemin H. şunları söyledi: " Doktor bey dahil hiçbir arkadaşımın bu olayda suçu yok. Bize komplo kurdular. Kesinlikle böyle birşey yaşanmadı. İşten çıkarılmasaydım, başhekim koltuğundan olacaktı. Böyle bir rezil olayın hesabını çocuklarıma nasıl veririm? Arkadaşlarımla hakkımızı sonuna kadar mahkemede arayacağız."

Müfettiş: Sen başka kadınlara benziyorsun

SAĞLIK Bakanlığı müfettişlerinin verdiği rapordan 6 ay sonra işten çıkarılan santral memuresi Yasemin H. soruşturma sırasında neler yaşandığı şöyle anlattı: " Müfettişler, hastanede reçete usulsüzlüğünü araştırmaya gelmişlerdi. Ancak her ne olduysa benim ve arkadaşlarımın ifadelerini aldılar. Müfettiş Nevzat Koç, bana ne iş yaptığımı sordu? Ben de santralci olduğumu söyledim. Daha sonra, 'Sen başka kadınlara benziyorsun' dedi. Ben böyle birşey olmadığını, doktor beyle ilişkiye girmediğimi söyledim. Ancak müfettişler, bana telefon kayıtlarımızın olduğunu söyledi. Israrla dinlemek istedim, ama 'yasak' deyip hiçbir bilgi vermediler. Sonra da işimden atıldım."

MÜDÜR: OLAY ESKİ

Sağlık İl Müdürü Ahmet Oflaz, devlet hastenesindeki gelişmeleri doğrularken, " Olay oldukça eski. İdari anlamda gereği yapıldı. Müfettişler, inceledi ve gereğini yaptılar. İşten çıkarıldığı için Yasemin H. ortalığı karıştırıyor. Yasemin H.'nin işten 6 ay çıkarılmamasının sorumlusu başhekimdir" dedi.