Samsun'da özel bir hastanenin ameliyathanesinde sterilizasyon bölümünde çalışan 32 yaşındaki Hakan Atlı, aynı hastanede temizlik işçisi olan 41 yaşındaki Ç.O.'ya ameliyathanede tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklu yargılandığı davada hakim karşısına çıktı.
Suçlamaları kabul etmeyen Atlı, "Benimle duygusal ilişkiye girmek istiyordu. Kabul etmedim. Sonra da mesaj çekmeye başladı. Hatta kendisiyle 3 aydır da konuşmuyordum. Bana iftira atıyor" dedi. Şikayetçi Ç.O.'nin katılmadığı duruşma ertelendi.
Dava konusu olay, iddiaya göre Atakum İlçesi'ndeki özel bir hastanede yaklaşık 3 ay önce meydana geldi. Hastanede temizlik işçisi olarak çalışan evli 2 çocuk annesi Ç.O., ameliyathanede sterilizasyon bölümünde çalışan evli 2 çocuk babası Hakan Atlı'nın gece nöbetinde ameliyathanede kendisine tecavüz ettiği iddiasıyla şikayetçi oldu. Şikayet üzerine gözaltına alınan Hakan Atlı, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Hakkında Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Atlı, bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya tecavüze uğradığını söyleyen Ç.O. ise gelmedi.
'KAPIYI KİLİTLEYİP YERE YATIRDI'
Genç kadın soruşturma aşamasında Cumhuriyet Savcısına verdiği ifadesinde, Hakan Atlı'nın mesaj çekip kendisini ameliyathanaye çağırdığını belirterek şöyle dedi:
"Biberonları sterilizasyon cihazına koymak için çıktığım her seferinde beni sıkıştırıyor ve sarılıyordu. Olay günü de odaya gittiğimde kapıyı kiletleyip bana sarıldı. Beni sevdiğini söyledi. Birden beni yere yatırıp elbiselerimi çıkardı. Sonra da zorla ilişkiye girdi. Korktuğum için ve rezil olmamak için bağırmadım. Eşimin bana zarar vermesinden korktuğum için de kimseye bir şey söylemedim. Ancak cinsel istismarları artınca bu kez şikayetçi oldum."
'İFTİRA ATIYOR'
Ç.O.'nun kendisine iftira attığını öne süren sanık Hakan Atlı ise savunmasında şunları söyledi:
"Sterilizasyon cihazına bebeklerin biberonlarını koymaya gelmişti. Benden babasının ameliyatı için doktorlarla görüşmemi istedi. Ben de ona yardımcı oldum. Bu olaydan sonra benden hoşlandığını ve duygusal bir ilişkiye girmek istediğini söyledi. Kabul etmedim. Tutuklanmadan 3 ay önce 'senden çok hoşlanıyorum' diye mesajlar çekmeye başladı. Ben de kendisiyle konuşmayı kestim. Benden izinsiz sterilizasyon cihazını açıp kapadığı için, kendisi hakkında korkutmak amacıyla rapor düzenlemiştim. Sanırım bu yüzden bana iftira atıyor."
Sanığın tahliye talebini kabul etmeyen mahkeme, duruşmayı gelmeyen Ç.O. ve tanıkların dinlenmesi için erteledi.