Parti çalışmalarına katılmak üzere Adana’ya gelen Ünüvar, Kozan ilçesini ziyaret etti. ilk olarak AK Parti İlçe Teşkilatına gelen Ünüvar, bir süre partilileri ile sohbet etti. Daha sonra Kozan Belediye Sineması’nda Fen Lisesi’nin müzik ve şiir dinletisine katılan Ünüvar ardından, Kozan Devlet Hastanesi Başhekimi Sefa Yapıcı’yı ziyaret ederek hastaneyle ilgili bilgiler aldı.
Ünüvar burada yaptığı açıklamada, Kozan Devlet Hastanesi hizmet ağının her geçen gün genişleyerek ilçe vatandaşlarına daha kaliteli sağlık hizmeti verildiğini söyledi. Ünüvar, “Örneğin Kozan’da bebek ölüm oranı binde dört, bu ne demektir? Avrupa ortalaması olan binde 5’in altında. Dolayısıyla Kozan şu an ileri ülkeler seviyesinde. Bu gerçekten Kozan için, bizler için sevindiricidir. Buda bizim attığımız adımların neticesini gördüğümüz anlamına geliyor. Biz bunlarla yetiniyor muyuz? Hayır. Kozan’a 200 yataklı hastanemizin ihalesi ve yer tespiti yapıldı. Yakın zamanda temelini atacağız. Hızla hastanemizin yapımına başlayacağız ve 2013 yılı içerisinde Hastaneyi hizmete açacağız. Kozan böylece mükemmel bir hastaneye sahip olacak.” diye konuştu.
Kozan’da yol ve spor altyapısı konularında başlatılan çalışmaların da aralıksız devam ettiğini ifade eden Ünüvar, Batı Geçiş Çevre Yolu’na yapılacak alt geçidin programa alındığını ifade etti. Yerel yönetimler noktasında yapılan hizmetleri de yakından takip ettiğini dile getiren Ünüvar, Belediye Başkanı Kazım Özgan’ı başarılı bulduğunu söyledi. Ünüvar, sözlerinin sonunda Kozan Devlet Hastanesi’ne 4 adet tekerlekli sandalye bağışlayan Tayfun Döne’ye de teşekkür etti.
Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili, Beyaz Ay Derneği Başkanı Ahmet Ünal ve TÜMSİAD Kozan Şube Başkanı Adnan Fatin Dağlı’ya da nezaket ziyaretinde bulunan Ünüvar, daha sonra ilçeden ayrıldı.
EROL KARAOĞLAN-ADANA (İHA) -