Proje mimarlığını Tekeli-Sisa'nın yaptığı İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yeni Terminal Binası, Google ve Bloomberg televizyonu işbirliği ile düzenlenen 'Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri'nde kendi alanında 'Dünyanın En iyi Uluslararası Kamu Hizmeti Geliştirme Projesi Ödülü'nü aldı.
İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı; 'Dünya Gayrimenkul Ödülleri'nde, 'Dünyanın En İyisi' olabilmek için; Asya Pasifik, Afrika, Amerika ve Orta Doğu bölgelerinin en iyi projeleriyle yarıştı. Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yeni Terminal Binası, '2011 Avrupa Gayrimenkul Ödülleri'nde de Türkiye'den kendi kategorisinde, 'Avrupa'nın En İyisi' seçilerek ödüle layık görülmüştü.
Yolcularına kaliteli bir seyahat deneyimi sunan, ulaşım kolaylığı, modern mimarisi ve her geçen gün yükselen yolcu grafiğiyle yurt dışında ve yurt içinde çeşitli ödüllere layık görülen İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'na bir ödül de 'Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri'nden geldi. Sabiha Gökçen Havalimanı; Google ve Bloomberg televizyonu işbirliği ile düzenlenen, dünyanın en prestijli yarışmalarından 'Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri'nde 'Dünyanın En İyisi' olabilmek için yarıştı ve kendi
alanında 'En iyi Uluslararası Kamu Hizmeti Geliştirme Projesi Ödülü'nü aldı.
Bloomberg TV ve Google'ın desteğiyle verilen ve dünyanın en prestijli yarışması olan 'Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri, gayrimenkul sektöründe mükemmelliği teşvik etmek ve uluslararası bir standart oluşturmak amacıyla düzenleniyor. 'Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri'nde; emlak geliştiricileri, mimarlar, iç tasarımcılar, finans ve yayın kuruluşlarının temsil edildiği 80 kişilik seçici kurul tarafından dünyanın en iyileri belirleniyor. Arabistan, Avrupa, Afrika, Amerika ve Asya Pasifik olmak üzere farklı
bölgeleri kapsayan ödül programı; yıl boyunca Şanghay, Dubai ve Londra'daki galalarla duyuruluyor.
'Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri'nde ilk etapta her bölgeden her kategoriden en yüksek puanı alan adaylar tespit ediliyor. Ardından yılsonunda uluslararası düzeyde ödül için, adaylar yeniden bir değerlendirmeye tabi tutuluyor ve buna göre dünyanın en iyileri seçiliyor.
Tekeli-Sisa Mimarlık Bürosu adına konuşan Doğan Tekeli, "Çok kısa bir sürede projelendirilen ve inşa edilen bu yapının; bir kamu yapısı olarak uluslararası alanda beğeni kazanması, elbette hem bizim için hem de Türk Mimarlığı için sevindirici olmuştur. Emlak ve gayrimenkul alanında başarılı görülen projelere verilen ödül; bir mimarlık ödülü olmamasına karşın, bu ödülün seçiminde mimarlığın önemli bir payı olduğu açıktır" dedi.
İSG CEO'su Gökhan Buğday, Sabiha Gökçen Havalimanı'nın aldığı ödül ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, "Havalimanımız daha önce '2011 Avrupa Gayrimenkul Ödülleri'nde, Avrupa'nın En İyisi' seçilerek ödüle layık görülmüştü. Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri'nde 'Dünyanın En İyisi' olabilmek bizi ayrıca mutlu etti" dedi.
Havalimanının uluslararası alanda kazandığı bu ödülün, Türk mimarisinin ve inşaatının ulaştığı yüksek seviyeyi göstermesi açısından büyük önem arz ettiğine dikkat çeken Gökhan Buğday şöyle devam etti: "Sabiha Gökçen Havalimanı'nın uluslararası arenada en iyi seçilmesi büyük bir başarı, bu başarıda emeği geçen herkesi en içten dileklerimle kutluyorum".