AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Manisa'da partisinin kadın kolları kongresinde yaptığı konuşmada, "Çarkçı Kemal galiba 'siyasette gençlere yer vermek ustalığın şiarındadır' sözünü hiç duymamış" dedi.
AK Parti İl Kadın Kolları 3. Olağan Kongresi Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi. 10 yıldır görevi yürüten Müzeyyen Yoğurtçu'nun tüzük gereği aday olmadığı kongrede Şule Uygur, AK Parti Manisa İl Kadın Kolları'nın yeni başkanı oldu. Kongreye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit, AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, AK Parti Manisa Merkez İlçe Başkanı
Berk Mersinli, Manisa TSO Meclis Başkanı Tezcan Ödemiş, ilçe başkanları ve çok sayıda davetli katıldı. Kongre saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Soma Halk Oyunları ekibi bir gösteri sundu. Divan Başkanlığına Özlem Yazıcı seçildi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, şöyle konuştu: "Bizim kongrelerimizde kavga gürültü olmaz, sandalyeler havada uçuşmaz. Kongrelerimiz kavga arenası değil. Sandalyeler havada uçuşmuyor, yumruklar atılmıyor. Bizim kongrelerimizde sevgi saygı vardır. Geçmişin muhasebesini yapıyoruz. AK Partililere yakışan budur. Çünkü biz kendimizi muhafazakar demokrat olarak tanımlıyoruz. Ama demokrasi sözcüğünü ağzından düşürmeyenlerin kongrelerini izliyoruz. Demokrasi adına
üzülüyoruz."
AK Parti'nin her zaman kadınları önemsediğini anlatan Tanrıverdi, şunları söyledi: "AK Parti kadının önündeki bütün engelleri tek tek kaldırmıştır. Kadınlar tüm alanlarda boy göstermektedir. Siyasette ve çalışma hayatında büyük yer almışlardır. AK Parti olarak 2002'den beri kadınlarımızın birey olarak güçlenmeleri için ne gerekiyorsa yaptık. Kadına karşı şiddetin insan hakkı ihlali olduğunu hep söyledik." Aileyi sevgi saygı ve fedakarlığın koruduğunu anlatan Tanrıverdi, sözlerine şöyle devam etti:
"Hiçbir tehdit ve şiddet rıza denilen duyguyu üretemez. Kadın erdem abidesidir, asla nesle ve obje değildir. Kadınlık değerini layık olduğu düzeye yükselterek çalışma hayatı ile aile hayatını birleştiren kadınların ülkeyi aydınlık geleceğe taşıyacağına inanıyoruz. Bizim medeniyetimiz kadınlarla hayat bulmuştur. Hedefimiz siyasete kadın elinin daha çok değmesidir."
AK Parti olarak bu düşünceye sahip olduklarını belirten Tanrıverdi, sözlerine şöyle devam etti. "Siyasetin kadın nezaketine hoşgörüsüne ve aklına ihtiyacı vardır. Kadınlar siyasette ne kadar çok yer alırsa siyaset o kadar kaliteli olacaktır. 2009 yılındaki genel seçimlerde toplam 723 kadın yerel mekanizmalarda göreve seçildi. 79 kadın vekilin 46'sı AK Partilidir. Her ay bir kurultay yaptığı için kaçıncı kurultaylarını yaptığını hesap edemiyoruz. Onlar kurultay yapmakla biz halkın gönlünü yapmakla
övünüyoruz. Baktı olmuyor bizi taklit etmeye başladılar ilk defa kendileri yapmış gibi kota koyduk dediler. 61 maddeye bakınca cinsiyette kotası adını taşıyor. Eşitsizlik ayrımcılık yaptıklarının farkında değiller. Bu uygulamayı doğru bulmuyoruz. Kadınlarımızın özellikle siyasette yer alması doğrudan tercihi ile ilgilidir. AK Parti olarak zorlama bir yönetmeyle kadın kontenjan olsun diye değil kadınlar siyasette yer alsın diye çaba gösteren bir partiyiz. Sayı ile sınırlandırmıyoruz."
ÇALIŞMALARI ENGELLEMEKTEN BAŞKA YAPTIKLARI BİR ŞEY YOK
Ana muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Tanrıverdi, şunları söyledi: "Çarkçı Kemal galiba 'siyasette gençlere yer vermek ustalığın şiarındandır' sözünü hiç duymamış. AK Parti olarak toplumsal değerlere her zaman sahip çıktık. Toplumsal değerlerin yozlaşmasına ve unutulmasına müsaade etmeyeceğiz."
Kadınlara yönelik pek çok ilke imza attıklarını anlatan Tanrıverdi, şöyle konuştu: "AK Parti kadınların ve kız çocukların korunması için pek çok proje geliştiriyor ve uyguluyor. Kadın şefkat evlerinden kadın lokallerine kadar birçok hizmet bu dönemde hayata geçmiştir. AK Parti yerel yönetimler kadınları için pek çok ekonomik ve sosyal projelere açmıştır. Kadın girişimcilere destek projelerinden kadınlara yönelik sosyal ve kültürel faaliyetlere kadar geniş bir yelpazede hizmet vermektedir. Kendini
cumhuriyet ile bir tutan CHP niye bunları yapmadı. İktidarda ya da koalisyonda niye yapamadı. Bunlar ancak milletin kürsüsünü işgal eder, ya da boş boş on iki saat konuşmaktır. Ya da komisyonda cıngar çıkarmaktır. Çalışmaları engellemekten başka yaptıkları bir şey yoktur."
MİLLETİMİZ İSTİYORSA BİZ DE İSTERİZ
Kesintisiz eğitim konusuna değinen Tanrıverdi, şu ifadeleri kullandı: "Çocuklar bir mesleğe yönelmelidir. Kızların okullardan alınacağı 10 yaşında gelin olacağı gibi ipe sapa gelmez iddialarla halkı kandırmaya çalışıyorlar. Bu sistemi kim istemiyor. TÜSİAD, CHP, Eğitim-Sen istemiyor. Kim istiyor bu sistemi milletimiz. Bizim rotamızı her zaman milletimiz çizmektedir. Milletimiz istiyorsa bizde isteriz. Başkaları gibi millete rağmen bir anlayışa sahip olmadık. Kendi vatandaşlarımızı fişlemedik, kadınları
kılık kıyafete göre ayırmadık, genç kızları ikna odalarına alıp inançlarından vazgeçmeye zorlamadık. Ya inancın ya eğitim demedik. Bunlar açıkça insanlık suçudur. Çarkçı Kemal bu suçu işleyenleri yanına aldı milletvekili yaptı. Darbe izlerini ortadan kaldıran, kadınlara pozitif ayrımcılığı getiren anayasa değişikliğinde hayır diyenler ya da tarafsız kaldıklarını söyleyenler bu değişiklere aslı astarı olmayan eleştiriler getiriyor. Her şeyi biliyorum diye eleştirmek olmaz. Bizler milletin hizmetkarıyız."
AK PARTİ İKTİDARININ ARKASINDAKİ BAŞARININ SIRRI BİZ KADINLARDIR
AK Parti'yi bugünlere getiren birlik ve beraberlik olduğunu vurgulayan AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit ise, "Ne mutlu bize ki bu birlik ve beraberliğimizle 10. yılımızı da gördük. Kadınlar olarak biz demokratik haklarını seçme seçilme haklarımızı 1926'dan itibaren Atatürk sayesinde kademeli olarak elde ettik. Ne mutlu bize ki bu ülkenin AK Partili kadınlarıyız. AK Parti iktidara geldiğinde en fazla milletvekili ile meclise girdi" dedi.
Son seçimler dahil her seçimde en fazla kadına önem vererek meclise taşıyan partinin AK Parti olduğunu belirten Akşit, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kadın siyasette olmalıdır bunu da AK Parti başardı. Kadının kendisini her alanda temsil etmesine imkan tanıdı. Biz AK Partili kadınlar geleneklerini yaşatan kadınlarız. Biz bugün 67. kongremizi yapıyoruz. 2 milyon 153 bin üyeye sahip olan hiçbir siyasi kadın örgütü olmazken bunu AK Parti başardı. AK Parti iktidarının arkasındaki başarının sırrı biz kadınlardır.
AK Parti seçmenini yüzde 54'ünü kadınlar olarak biz oluşturuyoruz. Bugüne kadar yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Müzeyyen Yoğurtçu ilk günden bugüne özveri ile çalıştı ve Manisa'da çıtayı yükseltti. AK Parti gibi kendisi için bir sınır koyarak kanın yenilenmesini sağlayan başka bir parti yoktur. Bayrağı devredebilmek siyasetin şanındandır. Uygur'un Yoğurtçu'dan daha başarılı olması gerektiğinin altını çizmek istiyorum. Bundan da şüphem yok. Hedefimiz büyükşehir. Yolumuz ve bahtımız açık olsun"
Konuşmaların ardından bugüne kadar başkanlık yapan il kadın kolları başkanlarına plaket verildi. Plaket töreninin ardından 600 delege oy kullandı. Bütün delegelerin oyunu alan Şule Uygur, AK Parti Manisa İl Kadın Kolları'nın yeni başkanı oldu.
BİR GÜN HERKES AK PARTİLİ OLACAK
Yeni Başkan Şule Uygur yaptığı teşekkür konuşmasında şunları söyledi: "Heyecanlı ve gurur verici bir durum. Bugün biz kadınların günü. Bu gün birlik ve beraberliğimiz pekiştireceğimiz bir gün. Bu gün daha güçlü olma ve kaybettiklerimizi yeniden alma günüdür. Büyük Türkiye'nin partisi olan AK kadınlarının birlik içinde büyüme, yardımlaşma ve sevme sevilme günüdür. Bunları yaptığımız sürece hem partimiz hem de ülkemiz ilerleyecektir. Bu azmi ve isteği hepinizin gözlerinde görüyorum. Büyük Türkiye'nin
partisi ak kadınlar bu dönem partimizin ustalık dönemidir. Bizim vazifemiz kadınların değerini yükseltmek olacaktır. Kadınların şiddet görmediği kollandığı bir toplum yaratmaktır. Bunun için yapılması gereken ne varsa yapacağız. Ak Partinin kadına verdiği değeri hem yerde anlatmak zorundayız. Kadınların değer gördüğü her toplum ilerler. Hep birlikte taşın altına elimizi koyalım. Kadınların siyasetin öznesi de yüklemi de olmasın. Kadınlar siyasetin her yerinde yer alsın. Aldığımız bayrağı daha da yükseklere
dikeceğiz. Bir gün herkes AK Partili olacak"
YENİ YÖNETİM KURULU
Başkan Şule Uygur. Üyeler: Adalet Soykök, Asiye Zurnacı, Asuman Dilşan, Aysel Maya, Ayşegül Özaltın, Ayşegül Doğancan, Behiye Tülin, Belkıs Yağcı, Berrin Havaleoğlu, Berrin Akdoğan, Burcu Başoğlu, Canan Çambel, Çiçek Oyit, Demet Diyemli, Dilek Güreş, Esra Kavukçu, Esra Tosun, Fatma Kaya, Fazilet Şensoy, Fethiye Yılmaz, Gözde Bilir, Gülçin Akdağ, Gülten Sıdal.